Kraj ljetne sezone: od cateringa i svjetskih zvijezdi do gastro team buildinga

Sezona 2022. je bila definitivno najuzbudljivija godina u post korona razdoblju za KRC Amfiteatar. Mnoštvo turista, gastro zbivanja, povratak glazbenih i sportskih događaja, sve je to utjecalo na povratak na stare staze turističke i gastro slave.

I za Kulinarski razvojni centar Amfiteatar nije ništa bilo drugačije. Veliki broj cateringa, vjenčanja, marendi, privatnih večera vratio nas je u 2019. Najistaknutije su ovaj put bile suradnje s Pula Music Weekom te kuhanje za Arctic Monkeyse i Tame Impalu, a zanimljiva je bila i VIP narudžba za sladoled po kojeg su naručioci došli avionom.

Velik interes bio je za gastro team buildingom, koji se velikim koracima probija na tržištu, a popularan je među kompanijama, malim i srednjim tvrtkama i agencijama.

Uvijek je zastupljena i kreativa, a ona je ovaj put bila u kreiranju novih recepata i jela poput hobotnice, burgera…Ugostitelji su prepoznali rast potražnje za veganskim jelima među turistima, pa su nam se javljali za konzalting iz tog područja.

Ono po čemu smo najprepoznatljiviji su tečajevi kuhanja za amatere, profesionalce, djecu… Upravo je u toku nova sezona starih i novih edukacija, a u tekstu otkrijte o čemu se radi.

Jesmo li spomenuli i gostovanje na poznatom kulinarskom TV formatu RTL televizije 3,2,1 kuhaj?

Novi hit: privatne večere u kućama za odmor

Ovo ljeto izrodilo je veliku potražnju za privatnim večerama. Iako smo to radili i prijašnjih godina, ove sezone su bile prava atrakcija, a očekivanja su da će se dobro nastaviti i u posezoni.

Pretežito se radilo o proslavama u krugu obitelji, prijatelja i poslovnih partnera. Najveći dio privatnih večera odvijao se u kućama za odmor, vilama i jahtama.

Takvi gosti žele privatnost, ekskluzivitet i vrhunsku hranu što obično rezultira ručkom ili večerom u 4 do 6 slijedova, sa cijelom poslugom (konobari i serviri) i kompletnom opremom. Iako privatne večere obično imaju 5-15 osoba gostiju, ove sezone imali smo jednu specifičnu koja je okupila čak 55 osoba.

Veliki broj privatnih večera zahtijeva veganska, gluten free jela i sl., a ponekad to uključuje i halal i košer način pripreme, a KRC Amfiteatar je jedan od rijetkih na tržištu koji to može sve osigurati.

Na slikama ispod možete vidjeti kako izgleda ugođaj i hrana, a više informacija o privatnim večerama pronađite ovdje.

Privatna večera nedaleko Poreča

Rent a chef: unajmite kuhara na odmoru

Boravite u kući za odmor i ne želite se mučiti kuhanjem i kupnjom namirnica? Brojniu gosti odlučuju unajmiti kuhara koji će im biti na usluzi dio ili cijelo vrijeme njihovog boravka!

Upravo je to sve popularnija usluga zadnjih godina pošto je čest slučaj da gosti kuća za odmor ne žele kuhati ili večerati vani svaki dan. Tada pomaže profesionalni kuhar, koji može na raspolaganju biti od 1 do 14 dana, te ponuditi sve obroke (doručak, ručak, večera). Više o rent a chef usluzi pronađite na linku.

Večera u KRC Amfiteataru

Zbog velikog broja upita, u ponudu smo uvrstili i privatne večere u KRC Amfiteatru nadomak pulske Arene. Iznenadite obitelj, prijatelje ili bolju polovicu i priuštite joj nezaboravno gurmansko iskustvo.

Večera je samo za vas, u privatnom ambijentu, a može se birati između unutrašnjeg prostora i terase. Na vama je da izaberete meni (mesni, riblji ili vegan), a sve navedeno kuhar će spremiti ispred vas.

Catering na kvadrat

Ova sezona je označila povratak potražnje za catering uslugama. Bilo je poprilično raznoliko, pa smo hranu pripremali za sportske događaje, proslave po kućama za odmor, konferencijama…

Najuzbudljivije iskustvo bilo je priprema cateringa za veliku konferenciju Adriatic Luxury u prekrasnom Dubrovniku. Ista se odvila u organizaciji tvrtke Travel Connections Union i dubrovačke agencije Adriatic Concierge. Konferencija je usredotočena na luksuzni dio turizma, a okupila je turističke agente iz cijele istočne Europe, pošto su ta tržišta prepoznata kao najbrže rastuća.

Naš zadatak je bio priprema cateringa, a na slikama ispod možete vidjeti kako je to izgledalo. Više o catering usluzi nalazi se na linku.

Catering u Dubrovniku

Gastro team building: kuhanje je zabavno

Pravo osvježenje na tržištu team buildinga donijela je gastro verzija! Tvrtke često ponavljaju slične aranžmane zaposlenicima, a u biti svaki put iskustvo bi trebalo biti novo i drugačije.

Ideja iz gastro team buildinga stoji iza toga da upravo hrana može najviše zbližiti i zabaviti ljude. U zadnje vrijeme prepoznale su to brojne kompanije i tvrtke koje pokazuju velik interes za ovakav oblik druženja i zabave.

Naša ponuda gastro team buildinga sastoji se od cooking battle-a, pub quiz-a, gastro tura, kulinarskih radionica i gastro standupova, a više o tome pronađite ovdje.

Deluxe kuhanje: domaći sladoled u visinama

Svako toliko dobijemo posebne narudžbe, a zadnja je takva bila priprema domaćeg sladoleda za delegaciju iz inozemstva. Rok je bio kratak, a “uradak” je trebalo isporučiti uz posebnu pratnju na aerodrom. Nedugo zatim privatnim avionom naš sladoled odletio je u visine.

Nekad je to kuhanje na jahtama, nekad su to veliki resorti i hoteli s narudžbama gastro proizvoda, a ponekad je to kuhanje za poznate domaće i svjetske zvijezde.

Ove sezone imali smo čast ugostiti svjetski poznate bendove Arctic Monkeys i Tame Impalu, za koje smo pripremali doručak, ručak i večeru. Spomenuti bendovi nedavno su u sklopu svjetske turneje, nastupali u pulskoj Areni.

Kuhanje svjetskim zvijezdama u Hotelu Amfiteatar
Domaći sladoled to go

Novi termini tečajeva

U studenom slijede tečajevi za amatere, profesionalce i djecu. U nastavku pogledajte informacije o Kulinarskoj akademiji, Specijalistu kreativne kuhinje i Junior Chefu.

Kulinarska akademija – škola kuhanja u kojoj svi zainteresirani mogu steći znanja iz kuharstva, od A do Ž! Odlična je to prilika za ljubitelje kuhanja da usavrše svoje znanje koje im je hobi ili pak žele ostvariti kulinarsku karijeru. Za sudjelovanje nije potrebno predznanje (osnove se prolaze u uvodnom dijelu tečaja), a najveći dio škole kuhanja namijenjen je dizanju znanja iz kuharstva na srednje naprednu razinu. Više informacija na linku.

Uskoro je na rasporedu šesto izdanje jedne od najpoznatijih edukacija “Specijalista kreativne kuhinje“. Tečaj je namijenjen profesionalcima koji se žele usavršiti i steći napredna znanja iz kuharstva, a preduvjet za sudjelovanje je iskustvo rada u profesionalnoj kuhinji. Pogledajte više informacija i dojmove dosadašnjih polaznika na linku.

Junior Chef, popularna radionica kuhanja za djecu, u kratkom roku došla je do 9. izdanja. Prva radionica na rasporedu je 22. listopada, a više informacija pogledajte u najavi na linku.

Avantura u emisiji 3,2,1 kuhaj

Nakon gostovanja u Masterchefu prošle godine, ovaj put smo dobili poziv na popularnu kulinarsku emisiju 3,2,1 kuhaj koju na male ekrane donosi RTL televizija.

Ispred KRC Amfiteatra nastupao je njegov osnivač, a pred kandidate showa predstavio je nimalo lagan zadatak. Izazov se sastojao u jelima koja su zamjena za meso. Jedno od takvih jela je sarma bez mesa, koja se sastoji od suncokretovih sjemenki.

Novo jelo: hobotnica

Najbolji način za pripremu hobotnice je sous vide. Kao rezultat dobijemo lijepo, ukusno i meko meso. Jela pripremljena sous vid tehnikom bogatija su okusom i baznim aromama, a također sva hranjiva svojstva ostaju sadržana u namirnici.

U nastavku pogledajte rezultat, a za više pročitajte naš blog.

Dodatne informacije i kontakt

U nastavku se nalaze linkovi s više informacija i kontaktima. Slobodno nam se javite za sve informacije o tečajevima i uslugama.

KRC usluge

U nastavku pogledajte i ostale usluge KRC Amfiteatra:

Catering ➡️ https://krc-amfiteatar.hr/catering/ – Zakuska s menijem po želji (mesni, riblji, vegan, vegetarijanski, halal, koser) neovisno o vrsti eventa (sportski ili glazbeni event, proslava, domjenak, vjenčanje, rođendan) za max. 200 osoba.

Privatne večere ➡️ https://krc-amfiteatar.hr/privatne-vecere/ – Večere koje se većinom organiziraju u vilama, kućama za odmor ili jahtama obično u sklopu proslava (godišnjice, rođendani, slavlja i sl.). Meni je po želji naručitelja, a organiziramo ih u rasponu od 5 do 50 osoba.

Rent a chef ➡️ https://krc-amfiteatar.hr/rent-a-chef/ – Najam vrhunskog kuhara u kući za odmor na 1 do 15 dana za pripremu hrane, što može uključivati 1 ili sve obroke (doručak, ručak, večera).

Vip narudžbe ➡️ https://krc-amfiteatar.hr/kontakt/ – Narudžba hrane s posebnim zahtjevima u vidu posebnog menija, roka isporuke, namirnica… Dostupna su fine dining i street food jela (burgeri, tortilje), a obično se naručuju za privatne avione, jahte, vile…

Konzalting u ugostiteljstvu ➡️ https://krc-amfiteatar.hr/konzalting-u-ugostiteljstvu/ – Nudimo kompletnu konzalting uslugu za sve vrste koncepata (fine i casual dining, street food, vegan, bistro, hotelski restoran i dr.)

Gastro teambuilding ➡️ https://krc-amfiteatar.hr/teambuilding-za-tvrtke/ – Gastro verzija teambuildinga je hit na tržištu, a u našoj ponudi imamo cooking battle, gastro ture, pub quiz, gastro standup i privatne večere/partyije.

Vjenčanja ➡️ https://krc-amfiteatar.hr/vjencanje-u-istri/ – Svadbene večere ili zakuska za uzvanike za vjenčanja po cijeloj Hrvatskoj.

O nama

Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar (KRC Amfiteatar) predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaprivatnih večera, rent a chefaorganizacije gastro teambuildingaproslavavjenčanjagastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića, Moto Mochizukija, Klaudia Jurčića…

Kontakt

Slobodno nam se javite za sve upite oko cateringa, privatnih večera/ručkova, rent a chefa, gastro tura…U nastavku se nalaze kontakti:

Mail: info@krc-amfiteatar.hr

Telefon: 091 615 60 86

Adresa: Amfiteatarska 6, 52 100 Pula

FacebookKRC Amfiteatar

InstagramKRC Amfiteatar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)