Čarobna hobotnica: pripremili smo novo jelo

Hobotnica može biti izazov, ali u tome je i čar! Isprobavanje novih načina i okusa je dio svakodnevice svakog vrhunskog chefa. Mi smo se odlučili hobotnicu sous vide (kuhanje u vakuumu), a rezultat pogledajte na slikama.

Sastojci

Naša hobotnica kao sastojke imala je crni češnjak, klice pastrnjaka, tikvica i babura paprike.

Sous vid tehnika

Najbolji način za pripremu hobotnice je sous vide. Kao rezultat dobijemo lijepo, ukusno i meko meso. Jela pripremljena sous vid tehnikom bogatija su okusom i baznim aromama, a također sva hranjiva svojstva ostaju sadržana u namirnici.

Hobotnica se uglavnom kuha od 4 do 5 sati, na temperaturi 74 do 87 stepeni. Razlika u temperaturi dati će veće oscilacije u teksturi i ukusu mesa, nego što će to dati razlika od sat vremena kuhanja.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaprivatnih večeraorganizacije gastro teambuildingaproslavavjenčanjagastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića, Moto Mochizukija, Klaudia Jurčića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)