Gastro meka slavi dvije godine: rad prepoznaju i izvan granica Hrvatske

Početkom rujna Kulinarski Razvojni Centar slavi dvije pune godine. Ono što je krenulo kao platforma za edukaciju mladih gdje je naglasak na praktičnom obrazovanju, pretvorilo se u puno više!

Za one nestrpljive evo mali hint: snack grickalice, zdravstveni proizvod, redizajn aplikacije, vjenčanja nadomak Arene, kuhanje za Vatikan i predsjedničku delegaciju, catering, halal certifikat

Kako je nastala ideja

Ideja se dugo vrtila u glavi začetnika, našeg poznatog kuhara Deniza Zembe. Prenošenje znanja drugima nije mu novost pošto već godinama vrijedno uči nove generacije kao predavač na Fakultetu za ugostiteljstvo i turizam u Opatiji.

Godinama vodi i restoran Amfiteatar u Puli gdje se svakodnevno susreće s novim generacijama koje iz škola izlaze s nedovoljno vještina i iskustva. Upravo je tu prepoznao priliku i šansu da organizira za mlade, ali i za ljude svih generacija, koji bi uz rad te praksu, učili kuhati kao hobi ili zanat.

U svemu mu je pomoć njegova životna izabranica Iva Zembo, koja mu je rekla da mora ogromno znanje početi prenositi drugima. Njezin kulinarski put počeo je u Nizozemskoj, točnije u Haagu gdje završava nutricionizam. Iskustvo je pretvara u veganku, a svoje znanje iz ovog područja prenosi kroz radionice i rad u praksi.

Od tečaja do kulinarske platforme

Upravo su u tijeku prijave za prvu edukaciju za ljubitelje kuhanja i početnike. Do sada je Zembo više bio usredotočen na profesionalce kojima je kuhinja poziv i posao, a s kojima je već održao tri ciklusa tečaja Specijalist kreativne kuhinje.

Ipak, osjetio je potrebu i želju da edukaciju proširi i na ljubitelje kuhanja kojima je kuhanje strast i hobi bez kojeg ne mogu. Tako je nastala Zembina škola kuhanja u kojoj će sudionici proći od A do Ž u kulinarstvu.

Na tečaju će polaznici naučiti o namirnicama, pripremi jela, tehnikama kuhanja i savladavanju recepata. Mjesta su već skoro popunjena, pa nemojte propustiti mogućnost da sudjelujete na edukaciji koja je na rasporedu od 17.-19. rujna. Više informacija o edukaciji pronađite ovdje.

Danas ova kulinarska platforma osim kulinarskih tečajeva za početnike i profesionalce, nudi i usluge cateringa, organizacije teambuildinga, proslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro tura, konzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

Za sve to potreban je i tim ljudi, a sastoji se od 10-ak zaposlenih i vanjskih suradnika. Pretežito su to kuhari, specijalisti za catering i organizatori događaja. Najviše posla odnosi se na catering, a onaj Amfiteatrov je postao prava mašinerija. Toliki, da osim u Puli i Istri, poziva ima i za Opatiju, Rijeku, Zagreb, Dubrovnik, a do sad su klijentima pripremili preko 100 cateringa za različite namjene.

Amfiteatar catering postoji od 2016. za različite svrhe, a najviše nudi usluge za velike kulturne i glazbene evente, poslovne događaje, proslave, vjenčanja, domjenke… Radili su na brojnim malim proslavama i eventima, ali također i s renomiranim imenima poput BMW, Adriatic osiguranja, Kempinskog, KBC Rijeke, Istria Gourmeta, Good Food Dubrovnik.

Catering s jednog od evenata
Catering u Muzeju maslinovog ulja u Puli
Good Food Dubrovnik

Snack grickalice osvajaju našu obalu

Nedavno je iz Zembinog “laboratorija” lansiran i prvi proizvod. Riječ je o KRCCC grickalicama, koje se prave od rostiranog kikirikija s wasabijem i chijom.

Ova inovacija iz Zembine kuhinje realizira se u suradnji s Atelier Ecostyle Marine Prijatelj. KRC Amfiteatar je osmislio recepturu i brend, a za packaging i distribuciju zaduženi su kolege iz partnerske tvrtke.

Zembo, čija je receptura, kaže da hoteli pokazuju ogroman interes. “Luksuzni hoteli hoće da imaju nešto posebno u svom asortimanu. Ovo je home made proizvod bez dodataka, koji će gosti moći probati samo primjerice u Monte Muliniju” – nadodaje ovaj chef.

Novosti tu ne staju: teambuildinzi, Vatikan, predsjednička delegacija

Od osnutka Centra velika čast bila je i kuhanje za Vatikan. Bio je to poziv koji se ne odbija, a Zembo je iskoristio priliku da promovira i brojne istarske OPGove i proizvođače vina, maslinovog ulja, sira…

Teambuildinzi za pojedince, organizacije i tvrtke

Nastavljeno je s kuhanjem za delegaciju predsjednika Milanovića, a nedavno je kulminiralo velikim cateringom u Svetvinčentu u kaštelu Morosini-Grimani.

KRC je nedavno u ponudu ubacio i teambuilding za tvrtke, pojedince i organizacije. Iako na prvu može zvučati čudno, kuhanje i teambuilding, ovaj trend je sve jači i mnoge tvrtke nastoje svojim zaposlenicima priuštiti nove načine zabave i druženja.

Kad se shvati da su u ponudi cooking battle (natjecanje timova u kuhanju), pub quizu (natjecanje u znanju uz pivo), gastro ture (posjete vinarima) i gastro standup (kombinacija dobre klope i smijeha) i radionica nutricionizma, jasno je zašto ova vrsta teambuildinga podjednako okupira muškarce i žene.

Vjenčanje pored velebnog pulskog Amfiteatra

U zadnje vrijeme su u trendu sve manje svadbe i vjenčanja. To je trend već nekoliko godina, koji je uvelike ubrzala korona. Zna se dogoditi da ljudi svoje sudbonosno DA podijele i u dva čina: proslava za manji krug ljudi nakon vjenčanja, a nakon nekog vremena održe i svadbu.

Hotel i Restoran Amfiteatar idealni su za tu priliku, i nude mogućnost organizacije vjenčanja do 100 ljudi. Osim unutarnjeg dijela restorana, velike vanjske terase na dvije etaže, postoji mogućnost i postavljanja šatora. Prednost je mogućnost prilagođavanja jelovnika, neovisno da li se radi o mediteranskoj, kontinentalnoj ili ostalim zahtjevima (vegani, vegetarijanci, halal i sl.).

Vjenčanje u prekrasnom okruženju
Vjenčanje s pogledom na Arenu

Svijet osvaja aplikacijom

Još iz vremena provedenog u Londonu Zembo se ne zadovoljava uspjehom na maloj pozornici. Svijet želi osvojiti aplikacijom koju razvija od 2019. godine. Radi se o Circle Dietu, aplikaciji koja kroz individualne planove prehrane pomaže ljudima da se zdravije hrane i izgube prekobrojne kilograme. Aplikacija polako dobija sve veći broj poklonika, a može se skinuti na sljedećem linku.

Upravo je ova godina označena kao prekretnica u tom dijelu, pa je uskoro u planu predstavljanje redizajnirane aplikacije. U međuvremenu lansirana je nova web stranica, a svakodnevne objave i novosti možete pratiti i na Instagramu gdje se brojka pratitelja približava 10.000.

Kontakt

Web stranica: krc-amfiteatar.hr

Mail: info@krc-amfiteatar.hr

Telefon: 091 576 23 62

Adresa: Amfiteatarska 6, 52 100 Pula

Facebook: KRC Amfiteatar

Instagram: KRC Amfiteatar

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *