Škola kuhanja za profesionalce: usavršite znanja iz kuharstva

Jednoj od najpopularnijih edukacija slijedi novo izdanje! Tečaj za specijalista kreativne kuhinje pruža priliku profesionalcima za unaprjeđenje znanja iz kuharstva.

Riječ je o inovativnom programu, jedinstvenom za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.

Sedmo izdanje edukacije za specijalista kreativne kuhinje odvija se od 20.-26. ožujka, a prijave su otvorene preko linka.

Koncept

Edukacija za specijalista kreativne kuhinje prilika je da polaznici unaprijede postojeće znanje iz kulinarstva na naprednu razinu. Znanje će polaznicima prenijeti 6 profesionalnih kuhara i gostiju iz gastro svijeta iz područja čokolade, vina, maslinovog ulja…

Naglasak je na izvrsnosti i praktičnosti, pa polaznici nisu promatrači, već aktivni sudionici te uče kroz rad odnosno pripremu jela. Metodologija ove edukacije nastala je iz najbolje prakse KRC Amfiteatra kroz dosadašnje tečajeve, a u nju je ugrađeno i iskustvo naših predavača po fakultetima i restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Za koga je namijenjen

Tečaj je namijenjen profesionalcima koji se žele usavršiti i steći napredna znanja iz kuharstva.

Program

Program edukacije traje sedam dana i obuhvaća: organizaciju kuhinje, nabavu namirnica i nutricionizam, specifične vrste prehrane (veganska, vegetarijanska, halal, košer…), osnove tehnike (rezanje, obrada…), kruh, voće i povrće, temeljce i juhe, meso i ribu, slastice, vino i maslinovo ulje, čokoladu…

Više o programu možete pronaći ovdje.

Cijena tečaja

Cijena tečaja iznosi 1.200,00 eura, i u nju je uključen smještaj u Hotelu Amfiteatar. Osobama kojima ne treba smještaj odobrava se 5% popusta.

Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i učenje kroz rad (eng. learning by doing). Alati, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRC-a, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji. 

Način prijave

Edukacija za specijalista kreativne kuhinje odvija se od 20.-26. ožujka u Kulinarskom Razvojnom Centru, u neposrednoj blizini pulske Arene i rive. Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Dojmovi sudionika

Bilo je predivno na tečaju, jedva čekam ponovno. Puno toga sam već primijenila u praksi, primjerice marendama sam dalo novo moderno ruho, kako nas je mentor Zembo i naučio. Iako sam iskusan kuhar, s iskustvom od 27 godine, na edukaciji sam spoznala koliko imam još toga za naučiti. Jedva čekam nove edukacije, i već sam ju preporučila i drugim, posebice mladima s kojima sam najviše u kontaktu.” – istaknula je Renata Zobec, Grill Arman (specijalist kreativne kuhinje, 3. izdanje).

Super je bilo raditi s takvim šefom kao što je Zembo. Uspio sam primijeniti dosta toga već u praksi i svakako bih preporučio edukaciju svima.” – naveo je Vjekoslav Podunavec, kuhar (specijalist kreativne kuhinje, 3. izdanje).

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 615 60 86. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook Instagram stranici centra.

Glavni predavač

Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.

Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je završio edukaciju i imao restoran. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci. Najveći pečat ostavilo je vođenje legendarnog restorana Le Mandraća s kojim je donio molekularnu gastronomiju u Hrvatsku.

Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno mu je udijeljena čast da kuha večeru za papu i Vatikan

Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaprivatnih večerarent a chefaorganizacije gastro teambuildingaproslavavjenčanjagastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića, Moto Mochizukija, Klaudia Jurčića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)