Specijalist kreativne kuhinje

Edukacija za sve osobe koje žele unaprijediti postojeće znanje iz kuharstva. 

Tečaj je namijenjen profesionalcima koji se žele usavršiti i steći napredna znanja iz kuharstva.

Odvija se od 2020. godine, a do sada je kroz nju prošlo šest generacija polaznika.

Radionice

Naučite sve o namirnicama, osnovama pripreme jela, receptima, tehnikama kuhanja...

Praksa

Odradite praksu u Restoranu Amfiteatar ili u nekom drugom ugostiteljskom objektu, partneru KRC-a.

Mentorstvo

Kad dođete do zida, u pomoć uskaču naši predavači.

O programu

Inovativan program, jedinstven za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.

Nakon edukacije, sudionici ne ostaju prepušteni sami sebi, već dobivaju podršku i savjete tokom cijele godine od strane mentora programa.

Cilj edukacije nije samo da polaznici usvoje znanje iz kuharstva, već da im se omogući i pronalazak posla (ukoliko ga traže) kod nekog od partnera Kulinarskog razvojnog centra. 

Završetkom sedmodnevnog program polaznici stječu znanja koja su im dovoljna za početak ili nastavak rada u struci, te formalno završavaju I. razinu tečaja.

Nakon njega, nastavljaju online usavršavanje uz podršku mentora, a nakon godinu dana uz položeni ispit završavaju II. razinu i dobivaju zvanje specijalista kreativne kuhinje.

Trajanje i cijena

Tečaj za specijalista kreativne kuhinje održava se 2 puta godišnje: u ožujku i studenom

5. izdanje edukacije za specijalista kreativne kuhinje na rasporedu je 20.-26. ožujka 2023.

Edukacija traje 7 dana, i odvija se u terminu od 11-17h.

Cijena iznosi 1.200,00 eura, i u nju je uključen smještaj u Hotelu Amfiteatar.

Osobama kojima ne treba smještaj odobrava se 5% popusta na cijenu školarine.

Način prijave

Radionice su ograničene za max. 4 osobe, kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje.

Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavni obrazac na linku, nakon čega će na mail dobiti kompletni program i upute za način plaćanja (internet plaćanje ili uplatnicom).

1. DAN

Kruh i tjestenina

– Sorte žitarica od kojih se može dobiti brašno (pšenica, durum pšenica, ječam, raž, zob , kukuruz, riža, proso, sirak, heljda, soja, krupnik, pšenoraž)

– Tehnologija proizvodnje brašna, klasifikacija brašna (usporedba Hrvatska i Italija), specijalna brašna i aditivi za kruh

2. DAN

Osnove jela u kuharstvu

Sva navedena područja ispod se prvo ukratko teorijski obrađuju te se onda prelazi praktičan dio u kuhinju.

3. DAN

Meso

4. DAN

Riba

5. DAN

Slaganja tanjura

6. DAN

Deserti

7. DAN

Samostalna izrada jela

Polaznici će dobiti namirnice te imati dovoljno vremena za izradu autorskih jela.

Galerija

” Bilo je predivno na tečaju, jedva čekam ponovno. Puno toga sam već primijenila u praksi, primjerice marendama sam dalo novo moderno ruho, kako nas je mentor Zembo i naučio. Iako sam iskusan kuhar, s iskustvom od 27 godine, na edukaciji sam spoznala koliko imam još toga za naučiti. Jedva čekam nove edukacije, i već sam ju preporučila i drugim, posebice mladima s kojima sam najviše u kontaktu.”

Renata Zobec, Grill Arman

Specijalist kreativne kuhinje

20.-26. ožujka 2023., Pula
Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar