Specijalist kreativne kuhinje
Edukacija za sve osobe koje žele unaprijediti postojeće znanje iz kuharstva.
Tečaj je namijenjen profesionalcima koji se žele usavršiti i steći napredna znanja iz kuharstva.
Odvija se od 2020. godine, a do sada je kroz nju prošlo šest generacija polaznika.
Radionice
Naučite sve o namirnicama, osnovama pripreme jela, receptima, tehnikama kuhanja...
Praksa
Odradite praksu u Restoranu Amfiteatar ili u nekom drugom ugostiteljskom objektu, partneru KRC-a.
Mentorstvo
Kad dođete do zida, u pomoć uskaču naši predavači.
O programu
Inovativan program, jedinstven za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.
Nakon edukacije, sudionici ne ostaju prepušteni sami sebi, već dobivaju podršku i savjete tokom cijele godine od strane mentora programa.
Cilj edukacije nije samo da polaznici usvoje znanje iz kuharstva, već da im se omogući i pronalazak posla (ukoliko ga traže) kod nekog od partnera Kulinarskog razvojnog centra.
Završetkom sedmodnevnog program polaznici stječu znanja koja su im dovoljna za početak ili nastavak rada u struci, te formalno završavaju I. razinu tečaja.
Nakon njega, nastavljaju online usavršavanje uz podršku mentora, a nakon godinu dana uz položeni ispit završavaju II. razinu i dobivaju zvanje specijalista kreativne kuhinje.
Trajanje i cijena
Tečaj za specijalista kreativne kuhinje održava se 2 puta godišnje: u ožujku i studenom.
5. izdanje edukacije za specijalista kreativne kuhinje na rasporedu je 20.-26. ožujka 2023.
Edukacija traje 7 dana, i odvija se u terminu od 11-17h.
Cijena iznosi 1.200,00 eura, i u nju je uključen smještaj u Hotelu Amfiteatar.
Osobama kojima ne treba smještaj odobrava se 5% popusta na cijenu školarine.
Način prijave
Radionice su ograničene za max. 4 osobe, kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje.
Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavni obrazac na linku, nakon čega će na mail dobiti kompletni program i upute za način plaćanja (internet plaćanje ili uplatnicom).
1. DAN
Kruh i tjestenina
– Sorte žitarica od kojih se može dobiti brašno (pšenica, durum pšenica, ječam, raž, zob , kukuruz, riža, proso, sirak, heljda, soja, krupnik, pšenoraž)
– Tehnologija proizvodnje brašna, klasifikacija brašna (usporedba Hrvatska i Italija), specijalna brašna i aditivi za kruh
- Predavanje o brašnu
-
Osnove tijesta:
- Tjestenina - izrada i vrste tjestenine, obojene tjestenine, tjestenine specifične za Istru
- Kruh i peciva - osnovni recepti i izrada, obojena peciva, pecivo s lukom, pecivo s mediteranskim biljem, rad s aditivima za kruh
- Ostalo - pizza, tost, tortilja, chiapati, naan.
- Tjestenina - izrada i vrste tjestenine, obojene tjestenine, tjestenine specifične za Istru
2. DAN
Osnove jela u kuharstvu
Sva navedena područja ispod se prvo ukratko teorijski obrađuju te se onda prelazi praktičan dio u kuhinju.
- Temeljci
- Umaci i estrakti
- Marinade
- Smjese i nadjevi
- Mješavine s maslacem
- Ulja
- Sredstva za zgrušavanje
- Hladetine
- Garniture
3. DAN
Meso
- Pečenje
- Pirjanje
- Sotiranje
- Wok
- Mješavine s maslacem
- Kuhanje u vakumu
- Carpaccio
- Paštete
- Dryaging mesa, dimljenje mesa, Texas BBQ, burgeri
- Svinjetina
- Teletina
- Govedina
- Janjetina i kozletina
- Perad
- Kunići
- Divljač
- Egzotična mesa
4. DAN
Riba
- Tehnološki postupci pripreme: grill, u soli, pećnica, brodeti, mariniranje, carpaccio, kuhanje u vakuumu, wok
- Uvod o ribi i klasifikacija
- Uvod o školjkama, rakovima i mekušcima
- Sushi
- Kavijar
5. DAN
Slaganja tanjura
- Dehidrirano povrće
- Infuzije
- Začini, arome i esencije
- Svježe mediteransko bilje, cvijeće i mikro zelenje
- Sastavljanje i priprema menua
- Sastavljanje i priprema degustacijskog menija
- Sljubljivanje hrane i vina
6. DAN
Deserti
- Osnovna tijesta i smjese
- Šećer
- Med
- Čokolada
- Fudge
- Macaroni
- Žele i pudinzi
- Deserti s kavom
7. DAN
Samostalna izrada jela
Polaznici će dobiti namirnice te imati dovoljno vremena za izradu autorskih jela.
Galerija
” Bilo je predivno na tečaju, jedva čekam ponovno. Puno toga sam već primijenila u praksi, primjerice marendama sam dalo novo moderno ruho, kako nas je mentor Zembo i naučio. Iako sam iskusan kuhar, s iskustvom od 27 godine, na edukaciji sam spoznala koliko imam još toga za naučiti. Jedva čekam nove edukacije, i već sam ju preporučila i drugim, posebice mladima s kojima sam najviše u kontaktu.”
Renata Zobec, Grill Arman
Specijalist kreativne kuhinje
20.-26. ožujka 2023., Pula
Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar