Ljubitelji kuhanja, pozor! Savladajte sve tajne kuhanja u mini školi kuhanja

U Pulu dolazi nešto novo za sve ljubitelje kuhanja! Zembina škola kuhanja prilika je da na jednom mjestu amateri savladaju sve tajne kuhanja, od A do Ž. Znanje će polaznicima prenijeti eminentni kuhari i gosti iz gastro svijeta.

Prava kulinarska poslastica dolazi u rujnu, a na njoj će polaznici savladati osnove jela u kuharstvu, pripremanju kruha i tjestenine, temeljcima, umacima, vrstama mesa i ribe, desertima…

Dakle, sudionici prolaze zaokruženu cjelinu te dobivaju osnovna znanja iz najvažnijih dijelova kuharstva. Naglasak je na mediteranskoj i istarskoj, pri čemu će se i manjim dijelom proći i kontinentalna kuhinja.

Koncept akademije

Glavni koncept akademije može se sažeti u 3 riječi: kuhanje, zabava i razmjena iskustava. Naglasak je na praktičnosti, pa polaznici nisu promatrači, već aktivni sudionici te uče kroz rad odnosno pripremu jela. Dakle, polaznici su aktivni i u pripremi i degustaciji jela. Tečaj je prilagođen svim zaljubljenicima u kuhanje neovisno o predznanju.

Metodologija ove akademije nastala je iz najbolje prakse KRC Amfiteatra kroz dosadašnje tečajeve, a u nju je ugrađeno i iskustvo naših predavača po fakultetima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Do sada su održana 3 ciklusa tečajeva za kuhare profesionalce, a ovo je prvi ciklus za ljubitelje kuhanja i početnike.

Program

Program edukacije traje tri dana i obuhvaća: organizaciju kuhinje, nabavu namirnica i nutricionizma, osnove tehnike (rezanje, obrada…), kruh, voće i povrće, temeljci i juhe, meso i riba, slastice, vino i maslinovo ulje, čokolada. Više o programu možete pronaći ovdje.

Svi oni koji uspješno završe program Zembine škole kuhanja – osnovni tečaj, imati će priliku sudjelovati i u II. stupnju tj. naprednom tečaju u trajanju od 2 tjedna.

Što je sve uključeno

Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela (eng. learning by doing). Alati, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRCa, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji. 

Cijena tečaja

Cijena škole kuhanja iznosi 850 kn (ukoliko se dvije osobe prijave zajedno, cijena je 750 kn po osobi), a prijave su otvorene do 16. rujna (ili do popunjavanja mjesta).

*ukoliko žele uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteataru, cijena paketa po osobi: tečaj + 2 noćenja = 1.500 kn

KRC klub

Svi polaznici koji prvi put sudjeluju u KRC edukacijama automatski postaju članovi kluba što im omogućuje popust na iduće radionice i proizvode KRC kluba.

Način prijave

Zembina škola kuhanja održati će se od 17.-19. rujna u Kulinarskom Razvojnom Centru (Amfiteatarska 6, Pula).

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici ne trebaju imati COVID potvrde.

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook i Instagram stranici centra.

O predavaču

Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.

Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno mu je udijeljena čast da kuha večeru za papu i Vatikan

Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

Jedan od najvažnijih dijelova platforme jesu kulinarski tečajevi za amatere i profesionalce kojima se želi popularizirati ova profesija. 

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 1.500 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)