Zembina škola kuhanja

Edukacija za sve osobe koje žele naučiti “kuhati iz nule” ili unaprijediti postojeće vještine iz tog područja. 

 

Tečaj

Naučite sve o namirnicama, osnovama pripreme jela, tehnikama kuhanja, nacionalnim i lokalnim kuhinjama...

Recepti

Savladati ćete recepte iskusnog chefa te biti u prilici kreirati vlastita autorska jela.

Personalizirani plan prehrane

Naučiti ćete kako da uskladite vlastitu prehranu s ubrzanim načinom života kroz brze recepte i brigu za vlastito zdravlje.

O programu

Kroz tri dana u svojoj će vam školi kuhanja, chef Deniz Zembo i eminentni predavači iz gastro svijeta, otkriti umijeće majstora kuhanja.

Najvažnija je praksa, stoga će tijekom tečaja svaki polaznik imati priliku sudjelovati u pripremi, spremanju i dekoraciji jela.

Pripremati će se nekoliko jela istarske i mediteranske kuhinje, dobiti ideje za brza i ukusna predjela, savladati recepte i biti u prilici kreirati vlastita autorska jela.

Kako bi prehranu stavili u kontekst vremena i ubrzanog načina života, naučiti ćete spremati “brze recepte”, a da pri tome ne naškodite vlastitom zdravlju.

Trajanje i cijena

Zembina škola kuhinja održava se od 7.-9. listopada 2022. godine. Traje 3 dana, i odvija se u petak (18-20h), subotu (11-18h) i nedjelju (11-14h).

Cijena škole kuhanja iznosi 850 kn (ukoliko se dvije osobe prijave zajedno, cijena je 750 kn po osobi). Ukoliko žele uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteataru, cijena paketa po osobi: tečaj + 2 noćenja jeste 1.600 kn.

Edukacija se odvija u Kulinarskom Razvojnom Centru u Puli (Amfiteatarska 6), u neposrednoj blizini Amfiteatara.

Način prijave

Radionice su ograničene za max. 10 osoba, kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.

Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavni obrazac na linku, nakon čega će na mail dobiti kompletni program i upute za način plaćanja (internet plaćanje ili uplatnicom u banci).

1. DAN

Osnove jela u kuharstvu

– Sorte žitarica od kojih se može dobiti brašno (pšenica, ječam, raž, zob, kukuruz, riža, soja…)

– Tehnologija proizvodnje brašna, klasifikacija brašna (usporedba Hrvatska i Italija), specijalna brašna i aditivi za kruh

– Tjestenina – izrada i vrste tjestenine,  obojene tjestenine, tjestenine specifične za Istru

– Kruh i peciva – osnovni recepti i izrada, obojena peciva, pecivo s lukom,  pecivo s mediteranskim biljem, rad s aditivima za kruh

– Ostalo – pizza, tost, tortilja, chiapati, naan. 

  •  

2. DAN

Kruh i tjestenina, meso i riba

– Tehnološki postupci prigotavljanja

– Uvod o mesu i klasifikacija – proces uzgoja, klanje, rasijecanje

– Tehnološki postupci pripreme

– Uvod o ribi i klasifikacija

– Uvod od školjkama, rakovima i mekušcima

3. DAN

Deserti, slaganje tanjura, vlastita izrada jela

Galerija

"Super edukacija i drugačije iskustvo. Dobila sam bazično znanje, spoznala nove trendove te naučila dosta o veganskom načinu prehrane kojeg mogu primijeniti u agroturizmu. Razmišljam da nakon završene edukacije za početnike nastavim usavršavati na profi razini i upišem edukaciju za specijalista kreativne kuhinje unutar KRCa."
Marijana Tikel,
Polaznica, Zembina škola kuhanja
"Zadovoljna sam organizacijom sva tri dana sudjelovanja te domaćinima, Denizom i Ivom Zembom. Edukaciju bi preporučila drugima, jer sam i sama stekla jedno novo iskustvo i naučila nove stvari o kuhanju. Voljela bi sudjelovati i u nastavku, tj. sljedećoj razini edukacije."
Danijela Koroman
Polaznica, Zembina škola kuhanja
"Jako sam zadovoljna sa svime što sam čula i i preporučila bi je i drugim. Zembo nam je sve lijepo objasnio, odgovorio na sva pitanja i dao puno savjeta. Nadam se da će biti slijedeća razina i svakako ću sudjelovati u njoj."
Ana Vitasović
Polaznica, Zembina škola kuhanja
O Predavaču

Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.

Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno mu je udijeljena čast da kuha večeru za papu i Vatikan. 

Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.

 

Zembina škola kuhanja

"Nitko se nije rodio kao odličan kuhar, to se postaje učenjem kroz praksu"

Doza inspiracije u kuhanju

Prvi dobivajte informacije o eventima, ostvarite popuste na radionice i tečajeve, preuzmite besplatne kuharice…