Zembina škola kuhanja
Edukacija za sve osobe koje žele naučiti “kuhati iz nule” ili unaprijediti postojeće vještine iz tog područja.
Tečaj
Naučite sve o namirnicama, osnovama pripreme jela, tehnikama kuhanja, nacionalnim i lokalnim kuhinjama...
Recepti
Savladati ćete recepte iskusnog chefa te biti u prilici kreirati vlastita autorska jela.
Personalizirani plan prehrane
Naučiti ćete kako da uskladite vlastitu prehranu s ubrzanim načinom života kroz brze recepte i brigu za vlastito zdravlje.
O programu
Kroz tri dana u svojoj će vam školi kuhanja, chef Deniz Zembo i eminentni predavači iz gastro svijeta, otkriti umijeće majstora kuhanja.
Najvažnija je praksa, stoga će tijekom tečaja svaki polaznik imati priliku sudjelovati u pripremi, spremanju i dekoraciji jela.
Pripremati će se nekoliko jela istarske i mediteranske kuhinje, dobiti ideje za brza i ukusna predjela, savladati recepte i biti u prilici kreirati vlastita autorska jela.
Kako bi prehranu stavili u kontekst vremena i ubrzanog načina života, naučiti ćete spremati “brze recepte”, a da pri tome ne naškodite vlastitom zdravlju.
Trajanje i cijena
Zembina škola kuhinja održava se od 7.-9. listopada 2022. godine. Traje 3 dana, i odvija se u petak (18-20h), subotu (11-18h) i nedjelju (11-14h).
Cijena škole kuhanja iznosi 850 kn (ukoliko se dvije osobe prijave zajedno, cijena je 750 kn po osobi). Ukoliko žele uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteataru, cijena paketa po osobi: tečaj + 2 noćenja jeste 1.600 kn.
Edukacija se odvija u Kulinarskom Razvojnom Centru u Puli (Amfiteatarska 6), u neposrednoj blizini Amfiteatara.
Način prijave
Radionice su ograničene za max. 10 osoba, kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.
Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavni obrazac na linku, nakon čega će na mail dobiti kompletni program i upute za način plaćanja (internet plaćanje ili uplatnicom u banci).

1. DAN
Osnove jela u kuharstvu
– Sorte žitarica od kojih se može dobiti brašno (pšenica, ječam, raž, zob, kukuruz, riža, soja…)
– Tehnologija proizvodnje brašna, klasifikacija brašna (usporedba Hrvatska i Italija), specijalna brašna i aditivi za kruh
– Tjestenina – izrada i vrste tjestenine, obojene tjestenine, tjestenine specifične za Istru
– Kruh i peciva – osnovni recepti i izrada, obojena peciva, pecivo s lukom, pecivo s mediteranskim biljem, rad s aditivima za kruh
– Ostalo – pizza, tost, tortilja, chiapati, naan.

2. DAN
Kruh i tjestenina, meso i riba
– Tehnološki postupci prigotavljanja
– Uvod o mesu i klasifikacija – proces uzgoja, klanje, rasijecanje
– Tehnološki postupci pripreme
– Uvod o ribi i klasifikacija
– Uvod od školjkama, rakovima i mekušcima
- Temeljci
- Umaci i estrakti
- Marinade
- Smjese i nadjevi
- Svinjetina, teletina, govedina
- Janjetina i kozletina
- Perad
- Riba

3. DAN
Deserti, slaganje tanjura, vlastita izrada jela
- Začini, arome i esencije
- Svježe mediteransko bilje, cvijeće i mikro zelenje
- Sljubivanje hrane i pića
- Osnove tijesta i smjese
- Šećer, med i čokolada
- Žele i pudinzi
- Samostalna izrada jela



O Predavaču
Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.
Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno mu je udijeljena čast da kuha večeru za papu i Vatikan.
Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.

Zembina škola kuhanja
"Nitko se nije rodio kao odličan kuhar, to se postaje učenjem kroz praksu"

Doza inspiracije u kuhanju
Prvi dobivajte informacije o eventima, ostvarite popuste na radionice i tečajeve, preuzmite besplatne kuharice…