Kuhanje je radost: evo puta od amatera do profesionalca koji je okupio cijelu regiju

Veoma je inspirativno i uzbudljivo bilo prisustvovati kulinarskoj edukaciji koja je okupila šaroliko društvo. Na jednom mjestu našli su se zaljubljenici u kuhanje, amateri, učenici, vlasnici lokala i restorana… Upravo je taj spoj generacija bio jamstvo za dobar provod, prepun zabave i smijeha, ali prije svega ozbiljnog rada i stjecanja novih znanja u kuhinji.

Prva edukacija za početnike u kuhanju

Iako je Zembo u sklopu Kulinarskog Razvojnog Centra “Amfiteatar” držao nekoliko puta radionice za profesionalce, ova je radionica bila prva za one koji se nalaze na početku kulinarskog puta.

Na vikend edukaciji polaznici su naučili o namirnicama, pripremi jela, tehnikama kuhanja i savladavanju recepata. Bili su u prilici kreirati personalizirani plan prehrane odnosno naučiti pripremati jela prilagođena sebi i usvojiti zdrav način prehrane.

Širok program Zembine škole kuhanja obuhvatio je organizaciju kuhinja, nabavu namirnica, nutricionizam, osnove tehnike (rezanje, obrada…), kruh, voće i povrće, temeljce i juhe, meso i ribu, slastice, vino i maslinovo ulje, čokoladu… 

Interes iz cijele Hrvatske i regije

Da za kuhanje ima interesa i u korona uvjetima, pokazala je škola kuhanja koja je u Pulu dovela sudionike iz Zadra, Sarajeva, Crikvenice, Rijeke, Zagreba…

Zato je već najavljena i nova Zembina škola kuhanja za početnike 29.-31. listopada. Program edukacije možete pronaći na linku, a prijaviti se možete ovdje.

Uskoro i profesionalci dolaze na svoje, točnije 23.-29. studenog kada se održava tečaj za specijalista kreativne kuhinje, dok je prva edukacija za vegane na rasporedu 10. prosinca.

Dojmovi sudionika

Jedna od sudionica, Danijela Koroman, kaže da joj je drago da je imala priliku sudjelovati u školi kuhanja, u kojoj je upoznala drage i pristupačne ljude. “Zadovoljna sam organizacijom sva tri dana sudjelovanja te domaćinima, Denizom i Ivom Zembom. Edukaciju bi preporučila drugima, jer sam i sama stekla jedno novo iskustvo i naučila nove stvari o kuhanju. Voljela bi sudjelovati i u nastavku, tj. sljedećoj razini edukacije” – dodala je za kraj Danijela.

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook Instagram stranici centra.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaorganizacije teambuildingaproslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 1.500 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)