Da kuhanje može biti zabavno najbolje dokazuje Zembina škola kuhanja. Iako u njoj polaznici prije svega ozbiljno rade i stječu nova znanja u kuhinji, u procesu nikad ne ponestaje ni smijeha i zabave.
Odlična iskustva s nedavnog prvog izdanja škole, dovele su do toga da se ubrzo zakaže i novi termin, pa će svi ljubitelji kuhanja uskoro moći uživati u novoj kulinarskoj poslastici.
Edukacija za početnike i zaljubljenike u kuhanje
Na vikend edukaciji polaznici će učiti o namirnicama, pripremi jela, tehnikama kuhanja i savladavanju recepata. Bit će u prilici kreirati personalizirani plan prehrane odnosno naučiti pripremati jela prilagođena sebi i usvojiti zdrav način prehrane.
Širok program Zembine škole kuhanja obuhvaća organizaciju kuhinja, nabavu namirnica, nutricionizam, osnove tehnike (rezanje, obrada…), kruh, voće i povrće, temeljce i juhe, meso i ribu, slastice, vino i maslinovo ulje, čokoladu… Detaljan program možete pronaći na linku.
Cijena tečaja
Cijena škole kuhanja iznosi 1.000 kn (ukoliko se dvije osobe prijave zajedno, cijena je 900 kn po osobi), a prijave su otvorene do 28. listopada (ili do popunjavanja mjesta).
*ukoliko žele uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteataru, cijena paketa po osobi: tečaj + 2 noćenja = 1.750 kn
Način prijave
Zembina škola kuhanja održat će se od 29.-31. listopada u Kulinarskom Razvojnom Centru u neposrednoj blizini pulske Arene i rive.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.
Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici ne trebaju imati COVID potvrde.
Dojmovi sudionika
Jedna od sudionica, Danijela Koroman, kaže da joj je drago da je imala priliku sudjelovati u školi kuhanja, u kojoj je upoznala drage i pristupačne ljude. “Zadovoljna sam organizacijom sva tri dana sudjelovanja te domaćinima, Denizom i Ivom Zembom. Edukaciju bi preporučila drugima, jer sam i sama stekla jedno novo iskustvo i naučila nove stvari o kuhanju. Voljela bi sudjelovati i u nastavku, tj. sljedećoj razini edukacije” – dodala je za kraj Danijela.
“Jako sam zadovoljna sa svime što sam čula i i preporučila bi je i drugim. Zembo nam je sve lijepo objasnio, odgovorio na sva pitanja i dao puno savjeta. Nadam se da će biti slijedeća razina i svakako ću sudjelovati u njoj.” – navela je Ana Vitasović.
Glavni predavač
Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.
Smatra se jednim od najmaštovitijih kuhara u regiji, s brojnim nagradama i priznanjima tokom 30 godišnje karijere. Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je i završio edukaciju i vodio restoran. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Le Mandrać u Voloskom te Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci.
Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno mu je udijeljena čast da kuha večeru za papu i Vatikan.
Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.
Kulinarski Razvojni Centar
Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta, maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.
S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringa, organizacije teambuildinga, proslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro tura, konzaltinga u ugostiteljstvu i dr.
U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 1.500 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…