Želite postati pravi masterchef? Evo prilike na jedinstvenom tečaju za specijalista kreativne kuhinje

Ne ukazuje se svaki dan prilika da dovedete kulinarske vještine na zavidnu razinu. Upravo takvu za sve one koji samo žele unaprijediti svoja znanja iz kulinarstva, ili pak početi graditi karijeru u gastronomiji otvara jedna od najpoznatijih kulinarskih edukacija kod nas.

Riječ je o inovativnom programu, jedinstvenom za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.

Četvrto izdanje edukacije za specijalista kreativne kuhinje odvija se od 23.-29. studenog u Kulinarskom Razvojnom Centru u Puli.

Koncept

Edukacija za specijalista kreativne kuhinje prilika je da polaznici unaprijede postojeće znanje iz kulinarstva na naprednu razinu. Znanje će polaznicima prenijeti eminentni kuhari i gosti iz gastro svijeta iz područja čokolade, vina, maslinovog ulja…

Naglasak je na izvrsnosti i praktičnosti, pa polaznici nisu promatrači, već aktivni sudionici te uče kroz rad odnosno pripremu jela. Metodologija ove edukacije nastala je iz najbolje prakse KRC Amfiteatra kroz dosadašnje tečajeve, a u nju je ugrađeno i iskustvo naših predavača po fakultetima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Za koga je namijenjen

Najčešći polaznici tečaja su profesionalci i oni koji to žele postati, bilo da žele graditi svoju karijeru u kulinarstvu i gastronomiji, ili oni koji žele usavršiti znanja iz tog područja.

Pogodan je i za vlasnike ugostiteljskih objekata koji žele vidjeti kako izgleda ugostiteljstvo iz perspektive kuhara, te za zaljubljenike u kuhanje kojima je ova plemenita vještina hobi.

Program

Program edukacije traje sedam dana i obuhvaća: organizaciju kuhinje, nabavu namirnica i nutricionizam, specifične vrste prehrane (veganska, vegetarijanska, halal, košer…), osnove tehnike (rezanje, obrada…), kruh, voće i povrće, temeljce i juhe, meso i ribu, slastice, vino i maslinovo ulje, čokoladu…

Više o programu možete pronaći ovdje.

Cijena tečaja

Last minute cijena iznosi 1.200,00 eura, i u nju je uključen smještaj u Hotelu Amfiteatar. Osobama kojima ne treba smještaj odobrava se 5% popusta za rane prijave najkasnije do 20. studenog.

Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i učenje kroz rad (eng. learning by doing). Alati, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRC-a, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji. 

Način prijave

Edukacija za specijalista kreativne kuhinje odvija se od 23.-29. studenog u Kulinarskom Razvojnom Centru, u neposrednoj blizini pulske Arene i rive. Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici ne trebaju imati COVID potvrde.

Dojmovi sudionika

Bilo je predivno na tečaju, jedva čekam ponovno. Puno toga sam već primijenila u praksi, primjerice marendama sam dalo novo moderno ruho, kako nas je mentor Zembo i naučio. Iako sam iskusan kuhar, s iskustvom od 27 godine, na edukaciji sam spoznala koliko imam još toga za naučiti. Jedva čekam nove edukacije, i već sam ju preporučila i drugim, posebice mladima s kojima sam najviše u kontaktu.” – istaknula je Renata Zobec, Grill Arman (specijalist kreativne kuhinje, 3. izdanje).

Super je bilo raditi s takvim šefom kao što je Zembo. Uspio sam primijeniti dosta toga već u praksi i svakako bih preporučio edukaciju svima.” – naveo je Vjekoslav Podunavec, kuhar (specijalist kreativne kuhinje, 3. izdanje).

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook i Instagram stranici centra.

Glavni predavač

Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.

Smatra se jednim od najmaštovitijih kuhara u regiji, s brojnim nagradama i priznanjima tokom 30 godišnje karijere. Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je i završio edukaciju i vodio restoran. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Le Mandrać u Voloskom te Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci.

Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno mu je udijeljena čast da kuha večeru za papu i Vatikan

Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaorganizacije teambuildingaproslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)