Ne ukazuje se svaki dan prilika da dovedete kulinarske vještine na zavidnu razinu. Upravo takvu za sve one koji samo žele unaprijediti svoja znanja iz kulinarstva, ili pak početi graditi karijeru u gastronomiji otvara jedna od najpoznatijih kulinarskih edukacija kod nas.
Riječ je o inovativnom programu, jedinstvenom za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.
Četvrto izdanje edukacije za specijalista kreativne kuhinje odvija se od 23.-29. studenog u Kulinarskom Razvojnom Centru u Puli.
Koncept
Edukacija za specijalista kreativne kuhinje prilika je da polaznici unaprijede postojeće znanje iz kulinarstva na naprednu razinu. Znanje će polaznicima prenijeti eminentni kuhari i gosti iz gastro svijeta iz područja čokolade, vina, maslinovog ulja…
Naglasak je na izvrsnosti i praktičnosti, pa polaznici nisu promatrači, već aktivni sudionici te uče kroz rad odnosno pripremu jela. Metodologija ove edukacije nastala je iz najbolje prakse KRC Amfiteatra kroz dosadašnje tečajeve, a u nju je ugrađeno i iskustvo naših predavača po fakultetima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Za koga je namijenjen
Najčešći polaznici tečaja su profesionalci i oni koji to žele postati, bilo da žele graditi svoju karijeru u kulinarstvu i gastronomiji, ili oni koji žele usavršiti znanja iz tog područja.
Pogodan je i za vlasnike ugostiteljskih objekata koji žele vidjeti kako izgleda ugostiteljstvo iz perspektive kuhara, te za zaljubljenike u kuhanje kojima je ova plemenita vještina hobi.
Program
Program edukacije traje sedam dana i obuhvaća: organizaciju kuhinje, nabavu namirnica i nutricionizam, specifične vrste prehrane (veganska, vegetarijanska, halal, košer…), osnove tehnike (rezanje, obrada…), kruh, voće i povrće, temeljce i juhe, meso i ribu, slastice, vino i maslinovo ulje, čokoladu…
Više o programu možete pronaći ovdje.
Cijena tečaja
Last minute cijena iznosi 1.200,00 eura, i u nju je uključen smještaj u Hotelu Amfiteatar. Osobama kojima ne treba smještaj odobrava se 5% popusta za rane prijave najkasnije do 20. studenog.
Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i učenje kroz rad (eng. learning by doing). Alati, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRC-a, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.
Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji.
Način prijave
Edukacija za specijalista kreativne kuhinje odvija se od 23.-29. studenog u Kulinarskom Razvojnom Centru, u neposrednoj blizini pulske Arene i rive. Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.
Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici ne trebaju imati COVID potvrde.
Dojmovi sudionika
“Bilo je predivno na tečaju, jedva čekam ponovno. Puno toga sam već primijenila u praksi, primjerice marendama sam dalo novo moderno ruho, kako nas je mentor Zembo i naučio. Iako sam iskusan kuhar, s iskustvom od 27 godine, na edukaciji sam spoznala koliko imam još toga za naučiti. Jedva čekam nove edukacije, i već sam ju preporučila i drugim, posebice mladima s kojima sam najviše u kontaktu.” – istaknula je Renata Zobec, Grill Arman (specijalist kreativne kuhinje, 3. izdanje).
“Super je bilo raditi s takvim šefom kao što je Zembo. Uspio sam primijeniti dosta toga već u praksi i svakako bih preporučio edukaciju svima.” – naveo je Vjekoslav Podunavec, kuhar (specijalist kreativne kuhinje, 3. izdanje).
Više informacija
Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook i Instagram stranici centra.
Glavni predavač
Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.
Smatra se jednim od najmaštovitijih kuhara u regiji, s brojnim nagradama i priznanjima tokom 30 godišnje karijere. Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je i završio edukaciju i vodio restoran. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Le Mandrać u Voloskom te Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci.
Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno mu je udijeljena čast da kuha večeru za papu i Vatikan.
Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.
Kulinarski Razvojni Centar
Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta, maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.
S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringa, organizacije teambuildinga, proslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro tura, konzaltinga u ugostiteljstvu i dr.
U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…