Kuhanje je radost: stiže i 4. ciklus popularnog tečaja za ljubitelje kuhanja

Kuhanje oslobađa snažne emocije! Ovaj strastveni poziv okuplja profesionalce, ali isto tako i mnoge zaljubljenike u kuhanje i amatere koje spaja ljubav za to područje.

Nakon što su nedavno najavljene 2 edukacije za profesionalce, stiže edukacija koja spaja kuhanje i zabavu, a namijenjena je za sve početnike i zaljubljenike u kuhanje.

Zembina škola kuhanja u kratkom roku stigla je već do svog 4. izdanja koje je na rasporedu 18.-20. ožujka u prekrasnoj Puli. Zbog velikog interesa poželjno se prijaviti što ranije preko linka.

Vikend škola kuhanja odlična je prilika za izoštriti kulinarske vještine, degustirati jela i uživati u onom najboljem što Istra i Hrvatska nude od gastronomije. Iako u njoj polaznici prije svega ozbiljno rade i stječu nova znanja u kuhinji, u procesu nikad ne ponestaje ni smijeha i zabave.

Edukacija za ljubitelje kuhanja i amatere

Na vikend edukaciji polaznici će učiti o namirnicama, pripremi jela, tehnikama kuhanja i savladavanju recepata. Bit će u prilici kreirati personalizirani plan prehrane odnosno naučiti pripremati jela prilagođena sebi i usvojiti zdrav način prehrane.

Širok program Zembine škole kuhanja obuhvaća organizaciju kuhinje, nutricionizam, osnovne tehnike (rezanje, obrada…), kruh, voće i povrće, temeljce i juhe, meso i ribu, slastice, vino i maslinovo ulje, čokoladu… Detaljan program možete pronaći na linku.

Cijena tečaja

Cijena škole kuhanja iznosi 850 kn, a prijave su otvorene do 16. ožujka.

*ukoliko želite uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteatarucijena paketa po osobi: tečaj + 2 noćenja s doručkom = 1.700 kn

* za grupne prijave (2 ili više osoba) cijena je 750 kn po osobi

Način prijave

Zembina škola kuhanja održat će se od 18.-20. ožujka u Kulinarskom Razvojnom Centru u neposrednoj blizini pulske Arene i rive. Program traje 3 dana, i odvijati će se preko vikenda: petak (18-20h), subota (13-18h) i nedjelja (10:30-13:30h).

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.

Dojmovi sudionika

Jedna od sudionica, Danijela Koroman, kaže da joj je drago da je imala priliku sudjelovati u školi kuhanja, u kojoj je upoznala drage i pristupačne ljude. “Zadovoljna sam organizacijom sva tri dana sudjelovanja te domaćinima, Denizom i Ivom Zembom. Edukaciju bi preporučila drugima, jer sam i sama stekla jedno novo iskustvo i naučila nove stvari o kuhanju. Voljela bi sudjelovati i u nastavku, tj. sljedećoj razini edukacije” – dodala je za kraj Danijela.

Jako sam zadovoljna sa svime što sam čula i i preporučila bi je i drugim. Zembo nam je sve lijepo objasnio, odgovorio na sva pitanja i dao puno savjeta. Nadam se da će biti slijedeća razina i svakako ću sudjelovati u njoj.” – navela je Ana Vitasović.

Glavni predavač

Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.

Smatra se jednim od najmaštovitijih kuhara u regiji, s brojnim nagradama i priznanjima tokom 30 godišnje karijere. Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je i završio edukaciju i vodio restoran. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Le Mandrać u Voloskom te Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci.

Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno je imao čast da kuha večeru za papu i Vatikan

Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaorganizacije teambuildingaproslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 1.500 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)