Kuhajte kao masterchef: okušajte se u naprednoj školi kuhanja

Škola kuhanja Gastronomac nastavlja svoj put, pa je poznat i novi termin. Proljetno izdanje odvijat će se u ožujku 2022., a interes za ovu školu pokazali su sudionici iz više država.

Ova edukacija polaznicima nudi priliku ne samo da usavršavaju kuhanje na što je stavljen naglasak, nego dobivaju zaokruženu cjelinu, koja prati poznatu izreku od polja do stola.

Sudionici se tako upoznaju s namirnicama, uče o najnovijim trendovima i tehnikama kuhanja, kuhaju degustacijsku večeru za goste, posjećuju vrhunske restorane i OPG-ove te naposljetku dobivaju i mogućnost za posao.

Svoje znanje sudionicima prenijet će 10-ak eminentnih kuhara i gostiju iz gastro svijeta iz Hrvatske i inozemstva.

Učenje kroz rad

Naglasak je na izvrsnosti pa škola kuhanja daje uvid u najnovije svjetske kulinarske tehnike i trendove.

Maksimalno je praktična pa se kuha u stvarnom okruženju, a sudionici će u sklopu škole kuhanja biti u prilici završiti kuharsku praksu u restoranuposjetiti OPG-ovepripremati masterchef večere za goste restorana i catering za poseban događaj.

Program

Program škole biti će sveobuhvatan i temeljit, pa će tako obraditi 5 područja. Naglasak je na školi kuhanja i kulinarstvu, a sudionici će se upoznati i sa osnovama gastronomije i nutricionizmahrane kao lijekauspješnim primjerima iz prakse te konzaltingom u ugostiteljstvu.

Sudionici će se upoznati i sa specifičnim oblicima prehrane, koji su sve više prisutni i popularni, te tako steći osnove iz veganske, vegetarijanske, plant based, halal i košer kuhinje.

Program edukacije obuhvaća: nabavu namirnica i nutricionizam, osnovne i napredne tehnike kuhanja, kruh i tjesteninu, temeljce, umake, ekstrakte, začine, juhe, pripremu mesa i ribe, slastice…Više informacija o predavačima i programu pronađite na linku.

Cijena tečaja

Cijena edukacije iznosi 2.200 eura, i u nju je uključen smještaj u Hotelu Amfiteatar. Svi koji se prijave do 27. veljače ostvaruju mogućnost dobivanja posebne stipendije financirane od sponzora KRC-a u iznosu od 700 eura.

Alate, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRC-a, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Svaki polaznik dobiva diplomu o završenoj edukaciji. 

Način prijave

Škola kuhanja Gastronomac odvija se od 7.-12. ožujka i 22-27. ožujka u Kulinarskom Razvojnom Centru, u neposrednoj blizini pulske Arene i rive. Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.

Dojmovi polaznika

Bilo je predivno na tečaju, jedva čekam ponovno. Puno toga sam već primijenila u praksi, primjerice marendama sam dalo novo moderno ruho, kako nas je mentor Zembo i naučio. Iako sam iskusan kuhar, s iskustvom od 27 godine, na edukaciji sam spoznala koliko imam još toga za naučiti. Jedva čekam nove edukacije, i već sam ju preporučila i drugim, posebice mladima s kojima sam najviše u kontaktu.” – Renata Zobec, Grill Arman

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook Instagram stranici centra.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaorganizacije teambuildingaproslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)