Škola kuhanja Gastronomac

Kako je nastala priča

Ideja za školu kuhanja nastala je iz tečaja koje smo održavali za profesionalce i one koji to žele postati. 

Tečaj za specijalista kreativne kuhinje trajao je 7 dana, i na njemu su polaznici mogli usavršiti svoje znanje iz kulinarstva. Koncept je bio u vidu bootcampa tj. da polaznici steknu sveobuhvatno znanje u kratko vrijeme učenjem kroz rad (learning by doing).

Kako su polaznici bili iznimno zadovoljni edukacijom, željeli su korak više, nastavak kulinarskog usavršavanja, te širenje na ostatak područja gastronomije.

Tako je nastala škola kuhanja Gastronomac, u kojem profesionalci i oni koji to žele postati te osobe koje samo žele unaprijediti postojeće znanje prolaze sveobuhvatnu edukaciju kulinarstva i gastronomije.

Škola kuhanja Gastronomac

Međunarodna škola kuhanja i gastronomije

Namijenjena za sve osobe koji žele unaprijediti postojeće znanje ili profesionalno se usmjeriti u kulinarstvu.

Naglasak je na izvrsnosti pa škola kuhanja daje uvid u najnovije svjetske kulinarske tehnike i trendove uz neizostavnu praksu i posjetu različitim OPG-ovima.

Program škole je svoubuhvatan i temeljit, pa će tako obraditi 5 područja. Naglasak je na kuhanju i kulinarstvu, a sudionici će se upoznati i s osnovama gastronomije i nutricionizma, hrane kao lijeka, uspješnim primjerima iz prakse te konzaltingom u ugostiteljstvu.

 

Radionice

Znanje će polaznicima prenijeti 10-ak vodećih domaćih i inozemnih predavača iz područja kulinarstva i gastronomije.​

Praksa

Odradite praksu ili se zaposlite u nekom od brojnih ugostiteljskih objekata, partnera KRC-a.

Posjete OPG-ovima

Polaznici će se iz prve ruke upoznati s uspješnim pričama s domaće gastro scene i posjetiti naše poznate vinare, maslinare i dr.

Koncept edukacije

Inovativan program, jedinstven za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.

Nakon edukacije, sudionici ne ostaju prepušteni sami sebi, već dobivaju podršku i savjete od strane mentora programa.

Cilj edukacije nije samo da polaznici usvoje znanje iz kuharstva, već da se za one koji to žele omogući i pronalazak posla kod nekog od partnera Kulinarskog razvojnog centra. 

Završetkom škole kuhanja polaznici stječu znanja koja su im dovoljna za početak ili nastavak rada u najprestižnijim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Posebnosti

Osnovna i napredna praksa

Svi polaznici prolaze osnovnu praksu, koja predstavlja kuhanje u stvarnom okruženju (npr. kuhanje degustacijske večere za stvarne goste restorana), kako bi dobili priliku da već za vrijeme trajanja škole primijene stečena znanja.

Ukoliko žele polaznici nakon završene edukacije mogu se dodatno usavršiti u nekom od područja škole kroz plaćenu naprednu praksu od 7-30 dana.

Posjete OPG-ovima

Važan dio edukacije, u kojim polaznici škole posjećuju poznate hrvatske OPG-ove, ponajprije iz područja vina, maslinovog ulja, sira…

Mogućnost zaposlenja

Najbolji polaznici dobivaju mogućnost rada u Restoranu Amfiteatar (napredna plaćena praksa, sezonski posao ili stalno zaposlenje) ili u nekom od brojnih partnera KRC-a u Hrvatskoj i inozemstvu.

Specifične prehrane

Veliki naglasak stavlja se i na nove trendove i specifične oblike prehrane (veganska, vegetarijanska, plant based, gluten free, halal kuhinja i dr…).

Primjerice polaznici uče o veganskim jelima i receptima. Znanja se mogu primijeniti u praktičnom dijelu, kroz naprednu praksu i zaposlenju, koje polaznici mogu odraditi u novom Vegan House-u u Puli.

Networking i zabava

Najbolji poslovi i najbolja prijateljstva nastaju uz malo zabave.

Networking i zabava

Trajanje i cijena

Škola kuhanja Gastronomac održava u ožujku 2022. u Kulinarskom razvojnom centru u Puli.

Edukacija se održava od 7.-12. ožujka.

Redovna cijena iznosi 2.200 eura, a u nju je uključen smještaj u Hotelu Amfiteatar

Svi koji se prijave do 27. veljače ostvaruju mogućnost dobivanja posebne stipendije financirane od sponzora KRC-a u iznosu od 700 eura.

Način prijave

Broj sudionika za školu kuhanja ograničen je kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.

Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavni obrazac na linku, nakon čega će na mail dobiti kompletni program i upute za način plaćanja (internet plaćanje ili uplatnicom).

Predavači

Pogledajte dio naših predavača na školi kuhanja Gastronomac.

Deniz Zembo

Slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je uostalom u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau te brojni gastro kritičari. Za vrijeme dugogodišnje karijere prošao je cijeli svijet, ali najviše ga je oblikovalo iskustvo u Londonu, gdje je vodio vlastiti restoran.

Mario Mandarić

Mladi kulinarski čarobnjak, koji se dosad okušao u nekim od najpoznatijih svjetskih restorana. Pokretanje restorana na Tajlandu, rad u Fat Ducku za Hestona Blumenthala, kuhanje za Hollywoodske zvijezde, reference su koje ima malo koji kuhar u svom životopisu.

Moto Mochizuki

Deset godina proveo u Minhenu, radeći u različitim restoranima. 17 godina radio u prvom japanskom restoranu u Hrvatskoj, Takenoko u Zagrebu. Nedavno je prešao u Hanami gdje posjetitelji mogu kušati kušati jela japansko-peruanske kuhinje.

Marina Prijatelj

Majstor za čokoladu. Osnivačica je brenda Choco Concept koji u ponudi ima čokolade i praline bazirane na hrvatskoj baštini.

Marko Ristić

Svoje bogatu karijeru započeo je 2006. na Royal Celebrity Academy u Miamiju. Znanje je nadograđivao u Hemingway baru, Havana Club Master Class, u kojima je upotpunio svoje znanje o pripremi koktela, barskoj opremi, miksologiji...U 2021. proglašen je za najboljeg baristu Hrvatske.

Tomislav Nikšić

Rođen i školovan u Zagrebu. Po završetku školovanja počinje internacionalna karijera koja traje duže od dva desetljeća. Bio je šef kuhinje u Sheratonu, Double Tree by Hiltonu, Waldorf Astoriji u Izraelu, Le Meridein Lavu i Gertrude's u Baltimoreu.

Iva Zembo

Specijalist za nutricionizam. Ključni trenutak bio joj je odlazak na prestižnu edukaciju u Hagu u Nizozemskoj. Nakon nje odlučuje promicati zdravi način života i postaje vegan.

Klaudio Jurčić

Sommelier po životnom, ne samo profesionalnom opredijeljenju. Bio je glavni sommelier restorana Bevanda u Opatiji i restorana Baltazar u Zagrebu. Poslije prelazi na poziciju voditelja hotela Amabilis u Crikvenici. Profesionalni put od 2015. godine gradi ponovno u kultnoj opatijskoj Bevandi, kao voditelj i sommelier jednoga od ponajboljih hrvatskih restorana.

Andrea Lupieri

Vodi maslinike i proizvodnju obiteljskog ekološkog maslinovog ulja Cadenela u Vodnjanu. Višestruko su nagrađivani u zemlji i inozemstvu, te se dugo godina nalaze u samom svjetskom vrhu. Stručna obrazovanja na području maslinarstva i uljarstva sticao je u Italiji i Engleskoj.

TBA

Program

Kruh i tjestenina

Riba

Osnove jela u kuharstvu

Gastronomija, nutricionizam & ostalo

Samostalna izrada jela

Meso

Slastice

Kruh i tjestenina

– Sorte žitarica od kojih se može dobiti brašno (pšenica, durum pšenica, ječam, raž, zob , kukuruz, riža, proso, sirak, heljda, soja, krupnik, pšenoraž)

– Tehnologija proizvodnje brašna, klasifikacija brašna (usporedba Hrvatska i Italija), specijalna brašna i aditivi za kruh

Osnove jela u kuharstvu

Sva navedena područja ispod se prvo ukratko teorijski obrađuju te se onda prelazi praktičan dio u kuhinju.

Meso

Riba

Gastronomija, nutricionizam & ostalo

Deserti

Samostalna izrada jela

Polaznici će dobiti namirnice te uz nadzor mentora i kuhara pripremiti vlastita autorska jela za gastro večeru u Restoranu Amfiteatar.

” Bilo je predivno na tečaju, jedva čekam ponovno. Puno toga sam već primijenila u praksi, primjerice marendama sam dalo novo moderno ruho, kako nas je mentor Zembo i naučio. Iako sam iskusan kuhar, s iskustvom od 27 godine, na edukaciji sam spoznala koliko imam još toga za naučiti. Jedva čekam nove edukacije, i već sam ju preporučila i drugim, posebice mladima s kojima sam najviše u kontaktu.”

Renata Zobec, Grill Arman

Polaznica edukacije za Specijalista kreativne kuhinje

FAQ - najčešća postavljena pitanja

Ovo je sažetak odgovara na pitanja koja najčešće dobivamo za školu kuhanja Gastronomac

Škola kuhanja Gastronomac održava se u Kulinarskom Razvojnom Centru “Amfiteatar” u Puli, koji se nalazi neposredno kod Arene. 

Ne, alati, pribor i moderna kuhinja za tečaj osigurana je od strane KRCa, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Najbolji polaznici dobivaju mogućnost rada u Restoranu Amfiteatar (napredna plaćena praksa, sezonski posao ili stalno zaposlenje) ili u nekom od brojnih partnera KRC-a u Hrvatskoj i inozemstvu.

Svi sudionici koji u potpunosti završe edukaciju dobiti će diplomu Kulinarskog Razvojnog Centra o završenoj međunarodnoj školi Gastronomac.

Svi polaznici prolaze osnovnu praksu, koja predstavlja kuhanje u stvarnom okruženju (npr. kuhanje degustacijske večere za stvarne goste restorana), kako bi dobili priliku da već za vrijeme trajanja škole primijene stečena znanja.

Nije. Napredna praksa predstavlja mogućnost da se nakon završetka škole kuhanja Gastronomac nastavi s usavršavanjem u Restoranu Amfiteatar, u trajanju do 7-30 dana. Sudionici mogu izabrati termin u kojem žele odraditi praksu.

Ne, zbog velikog interesa, tek uplatom avansa od 30% školarine potvrđujete prijavu, odnosno rezervirate vaše mjesto u školi kuhanja. Ukoliko se dogodi da su sva mjesta već popunjena ili se ograniči broj polaznika zbog epidemioloških mjera stožera u potpunosti vam vraćamo iznos školarine.

Škola kuhanja Gastronomac

Ožujak 2022.
Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar