Umjetnost pravljenja pita: naučite na radionici kako se radi ovo popularno bosansko jelo

Svijet pita ima jako puno ljubitelja svih generacija! Polemika se obično vodi samo oko toga koja je najbolja: burek, sirnica, maslenica ili možda neka druga. I dok se mnogi odlučuju na kupovnu varijantu, pravi gurmani znaju da je ona domaća najukusnija.

Radionica daje uvid u svijet pita, a polaznici će naučiti sve o namirnicama, prilozima, pripremi pita, tehnikama kuhanja i savladavanju recepata za svakodnevnu prehranu.

Program

Program edukacije obuhvaća: teoretski uvid, obradu namirnica, planiranje nabave, pripremu jela (zamjes, razvijanje i pečenje) i recepata te praktične savjete u pripremi pita.

Polaznici će pripremiti pite po izboru (maslenica, sirnica, burek, krompiruša, zeljanica), a na kraju će uživati u plodovima svog rada.

Što je sve uključeno

Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela. Alate, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRC Amfiteatar, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Sudionici trebaju samo ponijeti dobru volju kako bi mogli upijati znanje dvije iskusne pripremačice ovog popularnog jela. Poželjno je da sudionici donesu svoju oklagiju, ali nije obvezno.

Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji. 

Za koga je radionica namijenjena

Namijenjena je za sve obožavatelje bosanske kuhinje i one koji to žele postati. Također, mogu sudjelovati i osobe koje samo žele naučiti nešto više o ovoj vrsti kuhanja.

Radionica je prikladna i za vlasnike restorana i ostalih ugostiteljskih objekata koji u ponudu žele uvrstiti ovakvu prehranu.

Cijena tečaja

Cijena radionice iznosi 300 kn za rane prijave do 23. studenog (ili do popunjavanja mjesta). Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da se prijavite što ranije.

*ukoliko žele uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteatarucijena paketa po osobi: tečaj + 1 noćenje = 650 kn

Svi polaznici koji prvi put sudjeluju u edukacijama automatski postaju članovi KRC kluba što im omogućuje popust na iduće radionice i proizvode Kulinarskog Razvojnog Centra.

Način prijave

Radionica izrade pita održat će se u subotu, 27. studenog u Kulinarskom Razvojnom Centru (Amfiteatarska 6, Pula) od 17-20:30h.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook Instagram stranici centra.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaorganizacije teambuildingaproslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)