Radionica zdrave prehrane: naučite se kvalitetno i pravilno hraniti

Ljudi su sve više svjesni važnosti zdrave prehrane koja bi trebala biti neizostavan dio naše svakodnevice. Ipak, svjedoci smo loših prehrambenih navika koje su uzročnici mnogih bolesti poput kolesterola i dijabetesa, a pogađaju sve generacije.

Sudionici će kroz radionicu naučiti princip zdrave prehrane, pravilan izbor namirnica i njihovih kombinacija. Cilj je da se svakom sudioniku odredi individualna prehrana, tj. namirnice koje bi trebao koristiti, te na temelju toga nauči pripremati zdrava i ukusna jela.

Program

Program edukacije traje 4 sata i obuhvaća: osnove nutricionizma, pripremu jela i recepata te praktične savjete u zdravoj prehrani. Sudionici će naučiti što znači zdrava i uravnotežena prehrana, kako maksimalno iskoristiti namirnice i ostatke hrane, te kako od klasičnih i jeftinih namirnica pripremiti zdrave i ukusne recepte. 

Svi oni koji uspješno završe jednodnevnu radionicu imat će priliku sudjelovati i u II. stupnju tj. zdravoj školi kuhanja u kojoj će nadograditi stečena znanja i specijalizirati se za određena područja.

Što je sve uključeno

Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela (eng. learning by doing). Alati, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRCa, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji. 

Za koga je radionica namijenjena

Namijenjena je za sve zdravoljubce, neovisno da li se već zdravo hrane ili tek žele usvojiti te navike i saznati o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani. Radionica je namijenjena i za osobe koje imaju zdravstvene poteškoće povezane s prehranom.

Cijena tečaja

Prijave su otvorene do 19. siječnja (ili do popunjavanja mjesta), a cijena radionice iznosi 300kn. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da se prijavite što ranije.

*ukoliko žele uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteatarucijena paketa po osobi: tečaj + 1 noćenje = 675 kn

Svi polaznici koji prvi put sudjeluju u edukacijama automatski postaju članovi KRC kluba što im omogućuje popust na iduće radionice i proizvode Kulinarskog Razvojnog Centra.

Način prijave

Radionica zdrave prehrane održat će se 21. siječnja u Kulinarskom Razvojnom Centru (Amfiteatarska 6, Pula) od 17-21h.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook Instagram stranici centra.

O predavaču

Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je uostalom u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau te brojni gastro kritičari. Za vrijeme dugogodišnje karijere prošao je cijeli svijet, ali najviše ga je oblikovalo iskustvo u Londonu, gdje je vodio vlastiti restoran.

Zadnjih godina život je posvetio zdravoj prehrani, kako bi pomogao drugima da riješe probleme s prehranom s kojima se i on u životu susretao. Čini to kroz predavanja na fakultetu, neformalne edukacije, gostovanja u TV showovima, a 2019. lansirao je i aplikaciju Circle Diet koja pomaže ljudima da usvoje zdrave prehrambene navike.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaorganizacije teambuildingaproslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)