Ljudi su sve više svjesni važnosti zdrave prehrane koja bi trebala biti neizostavan dio naše svakodnevice. Ipak, svjedoci smo loših prehrambenih navika koje su uzročnici mnogih bolesti poput kolesterola i dijabetesa, a pogađaju sve generacije.
Sudionici će kroz radionicu naučiti princip zdrave prehrane, pravilan izbor namirnica i njihovih kombinacija. Cilj je da se svakom sudioniku odredi individualna prehrana, tj. namirnice koje bi trebao koristiti, te na temelju toga nauči pripremati zdrava i ukusna jela.
Program
Program edukacije traje 4 sata i obuhvaća: osnove nutricionizma, pripremu jela i recepata te praktične savjete u zdravoj prehrani. Sudionici će naučiti što znači zdrava i uravnotežena prehrana, kako maksimalno iskoristiti namirnice i ostatke hrane, te kako od klasičnih i jeftinih namirnica pripremiti zdrave i ukusne recepte.
Svi oni koji uspješno završe jednodnevnu radionicu imat će priliku sudjelovati i u II. stupnju tj. zdravoj školi kuhanja u kojoj će nadograditi stečena znanja i specijalizirati se za određena područja.
Što je sve uključeno
Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela (eng. learning by doing). Alati, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRCa, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.
Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji.
Za koga je radionica namijenjena
Namijenjena je za sve zdravoljubce, neovisno da li se već zdravo hrane ili tek žele usvojiti te navike i saznati o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani. Radionica je namijenjena i za osobe koje imaju zdravstvene poteškoće povezane s prehranom.
Cijena tečaja
Prijave su otvorene do 19. siječnja (ili do popunjavanja mjesta), a cijena radionice iznosi 300kn. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da se prijavite što ranije.
*ukoliko žele uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteataru, cijena paketa po osobi: tečaj + 1 noćenje = 675 kn
Svi polaznici koji prvi put sudjeluju u edukacijama automatski postaju članovi KRC kluba što im omogućuje popust na iduće radionice i proizvode Kulinarskog Razvojnog Centra.
Način prijave
Radionica zdrave prehrane održat će se 21. siječnja u Kulinarskom Razvojnom Centru (Amfiteatarska 6, Pula) od 17-21h.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.
Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.
Više informacija
Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook i Instagram stranici centra.
O predavaču
Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je uostalom u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau te brojni gastro kritičari. Za vrijeme dugogodišnje karijere prošao je cijeli svijet, ali najviše ga je oblikovalo iskustvo u Londonu, gdje je vodio vlastiti restoran.
Zadnjih godina život je posvetio zdravoj prehrani, kako bi pomogao drugima da riješe probleme s prehranom s kojima se i on u životu susretao. Čini to kroz predavanja na fakultetu, neformalne edukacije, gostovanja u TV showovima, a 2019. lansirao je i aplikaciju Circle Diet koja pomaže ljudima da usvoje zdrave prehrambene navike.
Kulinarski Razvojni Centar
Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta, maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.
S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringa, organizacije teambuildinga, proslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro tura, konzaltinga u ugostiteljstvu i dr.
U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…