Kako postati vrhunski kuhar? Evo prilike na petom ciklusu poznatog tečaja

Ne ukazuje se svaki dan prilika da dovedete kuharske vještine na naprednu razinu. Kulinarski razvojni centar Amfiteatar ih je u 2022. otvorio čak dvije, pa su tako nakon škole kuhanja Gastronomac, otvorene prijave i za 5. izdanje edukacije za specijalista kreativne kuhinje.

Radi se jednoj od najpoznatijih i najdugovječnijih kulinarskih edukacija kod nas, a namijenjena je onima koji žele unaprijediti svoja znanja iz kulinarstva, ili pak početi graditi karijeru u ovoj branši.

Edukacija i mentorstvo

Riječ je o inovativnom programu, jedinstvenom za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.

Edukacija je specifična jer se radi u stvarnom okruženju, a polaznici na kraju spremaju što su naučili na degustacijskoj večeri za goste Hotela i Restorana Amfiteatar. Najbolji sudionici koji žele dobivaju priliku za sezonski rad ili stalno zaposlenje kod jednog od partnera Kulinarskog razvojnog centra u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Peto izdanje edukacije za specijalista kreativne kuhinje odvija se od 01.-06. ožujka u Kulinarskom Razvojnom Centru u Puli. Broj mjesta ograničen je na 4, a prijave su otvorene na linku.

Koncept

Edukacija za specijalista kreativne kuhinje prilika je da polaznici unaprijede postojeće znanje iz kulinarstva na naprednu razinu. Znanje će polaznicima prenijeti eminentni kuhari i gosti iz gastro svijeta iz područja vina, maslinovog ulja, čokolade…

Naglasak je na izvrsnosti i praktičnosti, pa polaznici nisu promatrači, već aktivni sudionici te uče kroz rad odnosno pripremu jela.

Metodologija ove edukacije nastala je iz najbolje prakse KRC Amfiteatra kroz dosadašnje tečajeve, a u nju je ugrađeno i iskustvo naših predavača po fakultetima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Za koga je namijenjen

Najčešći polaznici tečaja su profesionalci i oni koji to žele postati, bilo da žele graditi svoju karijeru u kuharstvu, ili oni koji žele usavršiti znanja iz tog područja.

Pogodan je i za vlasnike ugostiteljskih objekata koji žele vidjeti kako izgleda ugostiteljstvo iz perspektive kuhara, te za zaljubljenike u kuhanje kojima je ova plemenita vještina hobi.

Program

Program edukacije traje sedam dana i obuhvaća: nabavu namirnica i nutricionizam, osnovne i napredne tehnike kuhanja, kruh i tjesteninu, temeljce, umake, ekstrakte, začini, juhe, pripremu mesa i ribe, slastice…

Polaznici će imati priliku samostalno izraditi jela te naučiti sve o tajnama dobre prezentacije hrane odnosno slaganja tanjura.

U sklopu programa obuhvaćane su i specifične vrste prehrane (veganska, vegetarijanska, halal, košer…).

Više o programu možete pronaći ovdje.

Cijena tečaja

Cijena edukacije iznosi 1.200,00 eura, i u nju je uključen smještaj u Hotelu Amfiteatar. 

Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i učenje kroz rad (eng. learning by doing). Alati, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRC-a, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji. 

Način prijave

Edukacija za specijalista kreativne kuhinje odvija se od 01.-06. ožujka u Kulinarskom Razvojnom Centru, u neposrednoj blizini pulske Arene i rive. Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Broj sudionika je ograničen kako bi se svakom polazniku posvetilo dovoljno pažnje te osiguralo distancu i zdravstvene standarde. Shodno, tome polaznici NE trebaju imati COVID potvrde.

Dojmovi sudionika

Bilo je predivno na tečaju, jedva čekam ponovno. Puno toga sam već primijenila u praksi, primjerice marendama sam dalo novo moderno ruho, kako nas je mentor Zembo i naučio. Iako sam iskusan kuhar, s iskustvom od 27 godine, na edukaciji sam spoznala koliko imam još toga za naučiti. Jedva čekam nove edukacije, i već sam ju preporučila i drugim, posebice mladima s kojima sam najviše u kontaktu.” – istaknula je Renata Zobec, Grill Arman (specijalist kreativne kuhinje, 3. izdanje).

Super je bilo raditi s takvim šefom kao što je Zembo. Uspio sam primijeniti dosta toga već u praksi i svakako bih preporučio edukaciju svima.” – naveo je Vjekoslav Podunavec, kuhar (specijalist kreativne kuhinje, 3. izdanje).

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook Instagram stranici centra.

Glavni predavač

Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.

Smatra se jednim od najmaštovitijih kuhara u regiji, s brojnim nagradama i priznanjima tokom 30 godišnje karijere. Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je i završio edukaciju i vodio restoran. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Le Mandrać u Voloskom te Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci.

Kuhao je za razne visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu. Nedavno mu je udijeljena čast da kuha večeru za papu i Vatikan

Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.

Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringaorganizacije teambuildingaproslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro turakonzaltinga u ugostiteljstvu i dr.

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)