Pula – grad tradicije i odlične hrane

Pula, drevni grad s poviješću dugom tri tisuće godina, grad je bogate povijesti i antičkih starina. Za vrijeme rimskog carstva bio je administrativno središte, a i trenutno je najveći grad istarskog poluotoka. I danas čuva tragove dalekog povijesnog vremena u brojnim antičkim spomenicima. Neki od njih su rimski amfiteatar, forum, Augustov hram, Dvojna vrata i dr.

Također je i značajno kulturno središte, te je domaćin jednog od najznačajnijeg filmskog Pula film festivala, te brojnih drugih ljetnih festivala.

Pula je i grad duge i bogate tradicije proizvodnje vina, ribe, brodogradnje i turizma. Bogata kulinarska tradicija Pule, svoje je mjesto pronašla u Kulinarskom centru Amfiteatar gdje ćete okusiti sve čari istarske kuhinje.

Bogata lokalna gastronomija

Od raznih plodova mora pripremljenih na tradicionalan istarski način, do tartufa, istarskog dragulja čije su intenzivne arome poznate i cijenjene diljem svijeta.

Kulinarski Razvojni Centar

Osim toga Kulinarski centar je i rasadište kulinarskih vještina koji na jednom mjestu okuplja najbolje iz hrvatske gastronomije. Najbolje je to utjelovljeno u kulinarskim radionicama i tečajevima namijenjenoj za sve one koji žele naučiti tajne kulinarskog umijeća.

U pratnji iskusnog i maštovitog chefa Deniza Zembe, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar pravo je mjesto za sve one koji žele naučiti nešto novo!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)