Od svih stvari što radimo ako nešto obožavaju naši klijenti onda bi svakako rekli da je to naš kulinarski team building. Tako je bilo i ovaj put kad smo ugostili djelatnike jedne od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Zaposlenici Maistre zahvalili su nam na odličnom danu prepunom izvrsne hrane, druženja i zabave.
Gdje, što i kako?
Mjesto radnje bio je naš prostor, opremljen profesionalnom kuhinjom koji se nalazi u prizemlju Hotela Amfiteatar. Smješteni smo 50 metara od pulske Arene u centru Pule.
Zaposlenici Maistre s nama su se družili cijeli dan tokom team buildinga, a druženje se nastavilo i idući dan pošto su se odlučili na smještaj u našem hotelu.
U kulinarskom team buildingu sudjelovalo je 24 sudionika iz Maistre, a naše snage predstavljala su 3 kuhara, 1 slastičar, konobar i voditelj.
Kulinarski team building
Koncept kulinarskog team buildinga je kombinacija kuhanje i zabave. U opuštenoj atmosferi uz vodstvo profesionalnih kuhara zaposlenici uživaju u timskom radu koji se sastoji u pripremanju ukusnih jela. Nakon što spreme svoje kreacije timovi uživaju u delicijama koje su spremili uz druženje i dobru kapljicu.
Iako hrana nije prva asocijacija za team building, u zadnje vrijeme kulinarski team buildinzi sve su popularniji. To uopće nije čudno jer tko ne voli dobro pojesti i popiti, pogotovo kad ima priliku nešto novo naučiti u timu uz mnoštvo smijeha i zabave.
Maistra in da house
Zaposlenici Maistre s našim chefovima napravili su zaista fantastičnu atmosferu. Tome svjedoči i jedna anegdota. Naime, vrijeme je taj dan centar grada napravilo praznim i tmurnim.
Kada je jedan naš klijent ušao u Hotel Amfiteatar, u kojem se odvijao team building, s vrata je konstatirao da je odmah osjetio promjenu i dobru energiju te nam se nakratko pridružio da vidi što je to napravilo tako dobru atmosferu.
Masterchef pojačanje
Glavni mentor team buildinga bio je naš proslavljeni kuhar Deniz Zembo, koji se smatra jednim od najmaštovitijih naših kuhara te onim koji je doveo molekularnu gastronomiju u Hrvatsku.
Na team buildinzima obično bude 4 kuhara mentora, 1 za svaki slijed jela. Ovaj put smo imali i pojačanje u vidu dva kuhara iz Masterchefa. S nama su u kuhanju uživali Sanja Cukon i Sead Bojić koji su zajedno s timovima pripremali predjelo i glavno jelo.
Meni team buildinga
Meni team buildinga dogovaramo u suradnji s klijentom. Hladno predjelo bio je filet brancina. Toplo predjelo bili su pljukanci s boškarinom. Glavno jelo dobilo je izvrsne kritike, a nije ni čudo kad se radilo o specijalitetu, odnosno pireu s goveđim obrazinama.
Šećer na kraju bio je crumble, hrskavi desert koji se sastojao od kruški, jabuka, orašastih plodova s dodatkom bijele čokolade i coulisa od višnje.
Iskustvo sudionika
Za mišljenje o team buildingu pitali smo i jednu od sudionica, Eni iz Maistre. Evo što nam je rekla:
“Na team buildingu sam radila desert. Svidjelo mi se što smo radili u timovima tokom kuhanja. Bila sam na team buildingu i na quadovima, escape roomu, ali kulinarski team building mi je do sada najdraži. Preferiram opuštenu atmosferu pa mi se svidjelo što je na team buildingu bilo dosta smijeha i zabave zahvaljujući glavnom chefu. Preporučiti ću ovo i drugima te razmisliti i da kod vas upišem tečaj kuhanja odnosno konkretno slastičarstva” – sažela je svoje dojmove ova sudionica team buildinga“.
Kulinarski team building
KRC Amfiteatar organizira kompletnu uslugu organizacije kulinarskih team buildinga diljem Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Pula, Opatija…) namijenjene tvrtkama, kompanijama, organizacijama, udrugama i sl. Neke od aktivnosti mogu uključivati cooking battle, tečaj kuhanja, cooking show, radionice zdrave prehrane, gastro standup, pub quiz…Najpogodniji su za sudjelovanje 8-24 osoba, a veće grupe su moguće u određenim aktivnostima (max. do 50 osoba).
Klijentima možemo pružiti kompletnu organizaciju team buildinga koja uključuje izbor koncepta/sadržaja, namirnice, jela, piće, osoblje (kuhari, konobari), pribor za jelo te smještaj (ukoliko se team building odvija u našim prostorima u sklopu Hotela Amfiteatar u Puli)…
Najčešća kombinacija za koju se odlučuju tvrtke obuhvaća cooking battle (zaposlenici u timovima uz mentorstvo profesionalnih kuhara pripremaju 4 slijeda jela – toplo i hladno predjelo, glavno jelo i desert te iste degustiraju uz druženje i dobru kapljicu).
Svakom team buildingu pristupamo individualno pa isti osmišljavamo u skladu sa željama odnosno potrebama klijenata. Za više informacija kontaktirajte nas na info@krc-amfiteatar.hr ili + 385 (0) 91 615 6086.