Volimo kada se suradnje nastavljaju i kad se izgrade dugoročni odnosi. S restoranom Makarun surađivali smo i na edukaciji osoba te kreiranju novog menija. Ugostili smo ih u našem sjedištu, Hotel Amfiteatar u kojem smo im održali sedmodnevnu edukaciju.


Edukacija osoblja
Polaznici edukacije bili su pretežito kuhari, ali i voditelji koji su naučili tajne kuharskog znanja. Edukacija je trajala 7 dana, a glavni mentor bio je naš proslavljeni kuhar Deniz Zembo.



Koncept edukacije
Koncept edukacije bazira se na usvajanju osnova kuhanja i nadogradnji praktičnih znanja. Kroz 7 dana edukacije prošla su se različita područja koja su uključili kruh, pekarske proizvode, temeljce, umake, tjesteninu, jela, meso, ribu, deserte i plating odnosno prezentaciju hrane.
Konkretno, 1. dan se odnosio na kruh i tjesteninu. U njemu su polaznici učili o različitim vrstama tjestenina, izradi kuhara, pekarskih proizvoda te pizza, tortilja, beskvasnom kruhu chapati, indijskog kruha naana…
Na drugom danu polaznici su mogli naučiti o osnovama jela u kuharstvu, odnosno temeljcima, umacima, marinadama, uljima…Treći dan odnosio se na različite vrste mesa poput teletine, junetine, svinjetine, piletine, divljači i različitih tehnika kao što su pečenje, pirjanje, sotiranje…

Četvrti dan na meniju je bila riba, morski specijaliteti, školjke, rakovi, mekušsci…Peti dan na radu bilo je slaganje tanjura. Šesti dan učilo se o desertima. Zadnji dan bio je predviđen za samostalnu izradu jela, u kojem su polaznici sumirali naučena znanja i napravili vlastita jela.
Pogledajte još slika sa edukacije.


Konzalting u ugostiteljstvu
Ugostiteljstvo je naša ljubav već 30-ak godina, dok se konzaltingom u ugostiteljstvu aktivno bavimo 10 godina. Jedni smo od rijetkih sa cjelovitom konzalting uslugom koja uključuje istraživanje tržišta, uređenje i opremanje prostora, obuku kuhara, izradu normativa, ugovaranje dobavljača, izbor softvera, standardizaciju kvalitete, marketinška i IT rješenja…
Naš tim broji 6 osoba, a uključuje konzultante, kuhare, tehničare, marketingaša i voditelja, a u realizaciji projekata surađujemo sa 10-ak vanjskih suradnika.
Sudjelovali smo u razvoju preko 30 fine i casual dining restorana, street foodova, pizzerija, konoba, hotelskih restorana, restorana nacionalnih kuhinja, franšiza, ali i inovativnih koncepata iz područja dostave hrane.
Većinom se radilo o angažmanima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Istri, ali imali smo priliku raditi projekte po cijeloj Hrvatskoj i šire. Neki od njih su fine dining restoran Ribarska koliba u Puli, konoba Pescaria u Mošćenićkoj Dragi, Good Food u Zagrebu, restoran Makarun u Splitu, bistro Yacht club u Opatiji, Plaza 51 u Rijeci…
Kontaktirajte nas putem maila: info@krc-amfiteatar.hr ili na mobitel +385 (0) 91 615 6086. Više informacija pronađite na linku.