Autohtone namirnice i istarska jela u kulinarskoj radionici

Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar nudi nezaboravno iskustvo kulinarske radionice uz iskusno vodstvo chefa Deniza Zembe. Uz restoran, gdje se miješaju mirisi i okusi istarskih specijaliteta, tečajevi su pravo mjesto za savladavanje tajni kulinarskih vještina.

Specijalist kreativne kuhinje

U sedmodnevnom programu tečaja “Specijalist kreativne kuhinje” polaznici prolaze kroz recepture raznih domaćih specijaliteta, počevši od osnova tjestenine.

Nakon pripreme idealnog tijesta za pizzu i tortilju, polaznici će naučiti i sve osnovne korake u izradi temeljca, umaka i marinade. Tu su naravno mesni i riblji specijaliteti s posebnim osvrtom na spremanje mesa autohtonog istarskog goveda boškarina.

Osim toga, polaznici će naučiti razne postupke pripreme ribe, poput sushija, grilla, u soli, brodeta, mariniranja ili u woku. Jedan dan radionice posvećen je pravilnom slaganju tanjura, a posljednji dan će polaznici dobiti mogućnost osmišljavanja vlastitog jela.

Ova radionica kuhara svjetskog glasa Deniza Zembe jedinstvena prilika je za sve one koji žele naučiti nešto više o kuhanju. Ovaj tečaj namijenjen je za one koji žele raditi u ovoj branši, a u ponudi su i tečajevi za amatere.

Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar

Kulinarski razvojni centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta,  maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.

Jedan od najvažnijih dijelova platforme jesu kulinarski tečajevi za amatere i profesionalce kojima se želi popularizirati ova profesija. 

U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, Gastro Buzz Festivalu, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 1.500 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)