Zdravo i zeleno: ne propustite radionicu vege kuhinje i doznajte tajne zdrave prehrane

Kada razmišljate o usvajanju veganske ili vegetarijanske kuhinje potrebno je mnoštvo istraživanja i pripreme. Neke od prepreka su nepostojanje adekvatnih zamjena za jela, manja dostupnost i veća cijena namirnica.

Ipak, kako veganski način života stječe sve veću popularnost, mnogi konzumiraju veganska jela (a nisu vegani), primjerice iz želje da se raznovrsno i zdravo hrane.

I u Hrvatskoj sve više restorana prepoznaje ovaj gastronomski trend, pa i mnogi klasični restorani u svoju ponudu uvrštavaju i poneko vegansko jelo.

Radionica Vege kuhinje daje uvid u svijet veganstva, a polaznici će naučiti sve o namirnicama, pripremi jela, tehnikama kuhanja i savladavanju recepata za svakodnevnu prehranu.

Program

Program edukacije traje 4 sata i obuhvaća: osnove nutricionizma, obradu namirnica biljnog podrijetla, planiranje nabave, pripremu jela i recepata te praktične savjete vege kuhanja.

Osim kratkog teoretskog uvoda radionica je u potpunosti praktična, pa će polaznici raditi na pripremi konkretnih jela. Na kraju će se počastiti svojim uradcima uz ugodno druženje.

Što je sve uključeno

Polaznici dobivaju predavanja, praktičnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela (eng. learning by doing). Alati, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRCa, kao i sve namirnice potrebne za provođenje škole kuhanja.

Svaki polaznik dobiva certifikat KRC Amfiteatar o završenoj edukaciji. 

Za koga je radionica namijenjena

Namijenjena je za sve postojeće i vegane/vegetarijance koji to žele postati. Također, mogu sudjelovati i osobe koje samo žele naučiti nešto više o toj vrsti kuhanja.

Radionica je prikladna i za vlasnike restorana i ostalih ugostiteljskih objekata koji u ponudu žele uvrstiti vegansku i/ili vegetarijansku prehranu.

Cijena edukacije

Cijena radionice iznosi 300 kn, a prijave su otvorene do 12. listopada (ili do popunjavanja mjesta). Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da se prijavite što ranije.

*ukoliko žele uključiti i noćenje u Hotelu Amfiteataru, cijena paketa po osobitečaj + 1 noćenje = 750 kn

Način prijave

Radionica Vege kuhinje održat će se od 14. listopada u Kulinarskom Razvojnom Centru (Amfiteatarska 6, Pula) od 17-21h.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.

Više informacija

Za više informacija javite se na mail: info@krc-amfiteatar.hr ili na 091 576 23 62. Sve novosti o radionicama i eventima KRC Amfiteatar pratite na Facebook Instagram stranici centra.

O predavaču

Iva Zembo voditelj je veganske kuhinje u restoranu Amfiteatar. Specijalist je za nutricionizam, a točka preokreta bila joj je prestižna edukacija iz tog područja u Haagu u Nizozemskoj.

Nakon nje odlučuje postati vegan i promicati zdravi način života kojem je posvetila skoro 10 godina života. Veseli je svakodnevno istraživanje novih namirnica i priprema novih recepata.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)