I ove godine sudionici su pokazali veliki interes za Kulinarskom akademijom. Svi oni koji se nisu još prijavili imaju priliku to učiniti najkasnije u četvrtak, 06. ožujka.
Jedinstven koncept
Koncept Kulinarske akademija omogućava da na jednom mjestu dobijete sveobuhvatna znanja iz kuharstva u relativno kratkom roku. Takav koncept skoro da je jedinstven na području cijele Hrvatske i održava se jednom godišnje.
Kompletna edukacija odvija se u profesionalnoj kuhinji, a sami polaznici biraju da li stečena znanja žele iskoristiti za “kućno kuhanje” kao hobi ili se žele usavršavati i raditi i profesionalno u ovom području.
Prijave do 6. ožujka
Kulinarska akademija ne zahtijeva potrebno predznanje, pošto se osnove prolaze u uvodnom dijelu tečaja. Najveći dio škole kuhanja namijenjen je dizanju znanja iz kuharstva na srednje naprednu razinu.
Akademija će se odvijati tokom četiri tjedna (svaki utorak i četvrtak od 18-21.30h), a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 6. ožujka putem linka.




Koncept akademije
Profesionalni kuhari pripremili su mjesec dana aktivnog učenja, a naglasak je na praksi, odnosno učenju kroz rad. Znanje će prenijeti nekoliko predavača iz prakse, a glavni mentor je proslavljeni kuhar Deniz Zembo.
Na tečaju se radi s manjim grupama, kako bi se predavači mogli dovoljno posvetiti svim polaznicima.
Kulinarska akademija traje 30 sati, a obuhvaća radionice, praksu i individualne konzultacije.
Program škole
Na Kulinarskoj akademiji polaznici će učiti o namirnicama, pripremi jela, tehnikama kuhanja i savladavanju recepata.
Program obuhvaća:
- nabavu namirnica i nutricionizam
- termičku obradu namirnica
- osnovne tehnike (rezanje, obrada…)
- povrće i temelji plant based prehrane
- temeljci, umaci i juhe
- meso i ribu
- street food hrana
- slastice
- vino i maslinovo ulje
- prezentacija hrane (plating)


Što je sve uključeno
Polaznici dobivaju praktičnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela (eng. learning by doing), druženje i zabavu. Alate, pribor i modernu kuhinju za tečaj osigurava KRC, kao i sve namirnice potrebne za provođenje radionice.
Također, polaznicima je osigurano piće te se časte nakon svake radionice svojim kulinarskim uratcima.
Cijena tečaja
Cijena škole kuhanja iznosi 300 eura (jednokratno ili u ratama), a prijave su otvorene do 6. ožujka (za grupne prijave cijena je 270 eura po osobi).
Način prijave
Kulinarska akademija održava se dva puta tjedno (utorak i četvrtak od 18-21:30h) u Kulinarskom Razvojnom Centru u neposrednoj blizini pulske Arene i rive. Prvi termin je 6. ožujka, a akademija završava 29. ožujka.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku.
Glavni mentor
Deniz Zembo slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau. Potvrđuju to i gastro kritičari i ljudi iz struke pa ga Larisa Radin zbog umjetnosti na tanjuru naziva “Pollockom kuharstva”.
Smatra se jednim od najmaštovitijih kuhara u regiji, s brojnim nagradama i priznanjima tokom 30 godišnje karijere. Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je i završio edukaciju i vodio restoran. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci. Najpoznatiji je po revolucionarnom Le Mandraću u Voloskom, s kojim je u Hrvatsku donio molekularnu gastronomiju.
Kuhao je za razne svjetske zvijezde i visoke delegacije: Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Zorana Milanovića, a može se pohvaliti i odličnim drugim mjestom na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova u Alicanteu.
Iako su njegova jela priča za sebe, osim profesionalaca, podjednako je dobar i u obučavanju početnika i studenata. Potonjima prenosi i znanje na Fakultetu za menadžment i ugostiteljstvo u Opatiji.