Organizirali smo jednu zanimljivu degustacijsku večeru! U Amfiteatru su nam kuhali dvoje novopečenih Masterchefova, Sanja Cukon i Sead Bojić. Složili su zanimljiva jela, a rezultat toga je bila posebna večera u 5 slijedova.

Degustacijska večera “Od Sarajeva do Pule”
Naziv degustacije večere bio je od Sarajeva do Pule, pa su se tako na meniju našla jela bosanske i hrvatske kuhinje. Naime, ovo dvoje kuhara vuče korijene iz Hrvatske i Bosne pa je tako nastala ova priča o večeri.
Riba i meso u zanimljivim kombinacijama
Za hladno predjelo gostima je bio serviran brancin u emulziji od marakuje.
Prvo toplo predjelo bio je kroket od šumskih gljiva, a drugo šatro ćevap s espumom od kajmaka. Glavno jelo bio je picanha steak s kremom od mrkve i batata. Šećer na kraju bio je desert, a za njega je poslužena krema od vanilije, crumble od oraha i dehidrirana savijača.
Pogledajte na slikama kako je izgledala degustacijska večera.



