10 najboljih jela za cateringe i vjenčanja po izboru gostiju

Važno poglavlje u knjizi o vjenčanjima uvijek pripada hrani. Najveći motiv nekih uzvanika da dođu na neko vjenčanje zna biti upravo iće i piće kojeg ni jedno vjenčanje ne oskudijeva.

Često svadbena hrana nije nimalo lak zadatak jer treba zadovoljiti ukuse velikog broja ljudi, a s druge strane kuhari na samom vjenčanju moraju biti na visini zadatka što zna biti veoma zahtjevno.

Imali smo privilegiju da kuhamo i serviramo hranu za 150 cateringa i vjenčanja diljem Hrvatske (od Dubrovnika do Pule i Umaga pa do Rijeke i Zagreba) i inozemstva.

S obzirom na ogromno iskustvo našeg glavnog kuhara Zembe i njegovog tima od par osoba imali smo priliku raditi različita jela i kuhinje tj. radimo meni prema željama mladenaca.

Od klasičnih tako smo radili istarske, kontinentalne, mediteranske menije, a ponosni smo i na street food varijante u vidu burgera, tortilji…Za međunarodne uzvanike kuhali smo i talijansku, azijsku, francusku i nordijsku kuhinju. Zahvaljujući našoj kuharici Ivi, nudimo i širok izbor veganskih i vegetarijanskih jela, a jedni smo od rijetkih koji smo imali priliku raditi i halal te košer jela.

Odabrali smo 10 naših jela s kojima su uzvanici bili najzadovoljniji. Pri tome valja naglasiti da meniji ponešto odstupaju u ovisnosti da li se radi o mladencima iz Istre, Kvarnera, Zagorja, Dalmacije ili inozemstva…

Palenta s kozicama

Ovo izvorno siromaško jelo kroz domaću gastronomiju dobilo je nove primjene. U istarskoj kuhinji ima statusni simbol koji vezujemo za povrće, ribu i meso… Poznato morsko jelo – brodet jede se s palentom, kao i gulaš od divljači.

Naša street food varijanta s kozicama pravi je hit na našim caterinzima, zbog načina prezentacije i samog okusa.

Tartar kornet

Jedno od naših jela koje ima najbolju ocijenjenu prezentaciju. Razne izvedenice tartara u primamljivim kornetima na postolju prava su atrakcija na svakom eventu. Ispod je slika s cateringa koji smo radili za svjetske ATP zvijezde u pulskoj Areni.

Dolaze u više varijanti, pa tako mogu biti riblji, mesni i povrtni. Riblji obično ide sa škampima, oradom ili brancinom, dok se mesni radi od mljevenog mesa. Veganska varijanta ide sa različitim vrstama povrća poput luka, paprike, celera i mrkve…

Pljukanci s boškarinom

Boškarin se poslužuje u vrhunskim restoranima i konobama na razne načine – kao carpaccio, kao salama, u juhi, ali nama je najdraža varijanta u umaku s tjesteninom.

Istarska tjestenina “pljukanci”, rukola, domaći umak i meso boškarina? Zvuči dobro, zar ne?

Ramstek tagliata s krumpirom i grill povrćem

Steakovi su planetarni fenomen, a mnoge zemlje tvrde da su njihovi komadi govedine najbolji. I u Hrvatskoj je isti slučaj, pa se često na vjenčanjima i privatnim večerama naručuju različite vrste goveđih odrezaka. Radili smo širok spektar, od Ribeyea do T-bonea pa do izvedenica u obliku Tomahawka, Fiorentine, Wagyua…

Ipak, nekako je najtraženija talijanska varijanta u vidu ramsteka tagliata. Upravo smo njega radili nedavno i za privatni ručak članovima benda Dubioza Kolektiv, ali čest je i među vjenčanjima.

Razna pečenja – janjetina, teletina, odojak

Može li svadba proći bez pečenja? Svakako da da, ali to je prava rijetkost. Na vama je samo da izaberete vrstu mesa. Stvar je preferencija pa nećete pogriješiti bilo da izaberete janjetinu, teletinu ili odojak.

Istarske delicije

Neizostavni dio svake proslave u Istri. Sir, pršut, masline, ombolo, kobasice, salama, panceta, vratina – izbor je širok…U unutrašnjosti Hrvatske primat ima kulen, ali ostatak je sličan.

Mini burgeri

Ova minijaturna izdanja uvijek su hit neovisno za koju ih prigodu radimo. Crvena, crna i zelena peciva uvijek privuku pažnju, a mogu doći u mesnoj, ribljoj i veganskoj varijanti.

Slike ispod su sa vjenčanja u Balama koje smo radili te cateringa na eventu u Dubrovniku.

Street food plata

Street food sve je više prisutan i tražen. Ne samo u obliku cateringa, nego i kasnih zalogaja, pa čak i kao jedan slijed u svadbenim večerama. Ovdje su mogućnosti zaista široke, a zalogaji uvijek vizualno izgledaju primamljivo.

Obično su najtraženiji burgeri i tortilje, ali traženi su dosta i riblji specijaliteti u vidu lignji, hobotnice, tune…Naravno, dostupne su verzije za vegane i vegetarijance.

Veličanstvena hobotnica

Kraljica morskih delicija uvijek je dobar izbor za svadbu. Naša hobotnica kao sastojke ima crni češnjak, klice pastrnjaka, tikvica i babura paprike. Posebnu čar joj daje sous vide tehnika, odnosno kuhanje u vakuumu pri čemu je bogatija okusima i baznim aromama.

Juneće kocke s pireom od celera i coulis od cikle

Šećer dolazi na kraju, a ova poslastica je za prave gurmane i u duhu je fine dininga. Goveđe obrazine s pireom od celera, coulisom od cikle i dehidriranom ciklom zadovoljiti će i najzahtjevnija nepca.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)